Фурор за колоездачите на "Цар Симеон 1898" на държавното

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:06 / 01.07.2016
1311
Истински фурор сътвориха колоездачите на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" на завършилото в Сливен лично-отборно първенство на България на шосе. "Царските" бегачи спечелиха цели 3 шампионски титли - една отборна и две индивидуални, две вицешампионски и два бронзови медала.

Страхотният успех е плод на отличната екипна и тактическа работа на целия отбор, както и на основния му двигател - главния треньор на клуба Петър Павлов, категорични са специалистите.

Представителният мъжки тим на "Цар Симеон 1898" /в състав Пламен Димов, Велизар Фурлански, Иван Алберт Ажи, Николай Генов, Спас Пейчев, Адриян Беев и Светлин Дунчев - резерва/ спечели убедително отборната шампионска титла на България, след като грабна първите места и златните медали в отборната надпревара както в общия старт на 150 километра, така и в дисциплината бягане по часовник.

Пловдивчани изпревариха с разлика традиционни силните колоездачни центрове "Хемус" - Троян и КК "Несебър", останали втори и трети след тях.

В индивидуалната напревара Велизар Фурлански спечели безапелационно общия старт при мъжете до 23-годишна възраст и закономерно стана национален шампион. Съотборници му от "Цар Симеон 1898" - националите Иван Алберт Ажи и Николай Генов също блеснха със своите изяви и се качиха на почетната стълбичка на победителите в същата възрастова група. Ажи стана вицешампион, а Ники грабна бронзовия медал.

В жестока конкуренция отделно Фурлански изкова и бронзов медал в общия старт в категория "Мъже Елит", като бе изпреварен единствено състезаващите се с години в чужбина национали Георги Георгиев от турския "Брисаспор" и Радослав Константинов от френския "Мартиг".

В традиционната дисциплина - индивидуално бягане по часовник, националът Велзар Фурлански прибави още една шампионска титла при мъжете до 23-годишна възраст. Втори със сребро остана съотборникът му от "Цар Симеон 1898" Николай Генов, а трети Станислав Киров от "Печенеги"- Пазарджик.

Генов, който само преди месец за първи път получи повиквателна за мъжкия национален отбор на България за Балкадианата на писта в Атина, можеше да изпревари Велизар, но малко не му достигна за успеха по затворния атрактивен 37-километров маршрут.

Златният медал в категория "Елит" пък спечели Аександър Аексиев от КК "Несебър".

"Изключително съм доволен от успехите на момчета на държавния шампионат на шосе в Сливен. Представихме се като истински колектив, с отборен дух и воля за победа, на което аз винаги много държа. Доволен съм добрата спортна форма и кондиция, в която се намират момчета, надявам се да продължим така и в следващите стартове до най-важния - Международната колоездачна обиколка на България през септември", коментира главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).