Три са възможните съперници на Марица в Шампионската лига

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:57 / 09.06.2016
1306
Днес шампионките на България Марица (Пловдив) ще научат своя първи съперник в историческото си участие в Шампионската лига. Жребият ще бъде изтеглен в Рим по време на традиционната ежегодна Европейска волейболна гала на ЦЕВ.

Стана ясно и кои са възможните съперници на пловдивчанки в първия кръг от най-престижната клубна надпревара на континента. На 18 и 22 октомври Марица ще се изправи срещу един измежду отборите на Дрита (Гниляне, Косово), Кохила (Кохила, Естония) и Лука (Бар, Черна гора).

Общо 30 отбора ще вземат участие в сезон 2016-2017 на женската Шампионска лига по волейбол. 12 от тях са поставени директно в четвъртия кръг (груповата фаза), а останалите 18 ще се борят да попълнят още четири свободни места в групите.

Косово, Естония, Черна гора и България (в този ред) са страните с най-ниски позиции в клубната ранглиста на държавите от ЦЕВ, чиито шампиони са заявили участие в лигата, заради което Дрита, Кохила, Лука и Марица са четирите отбора, които ще започнат участието си още от първия кръг. За втория кръг ще останат 16 отбора, а за третия - осем. Четирите победителя в третия кръг ще се класират за груповата фаза.

ЦЕВ не спази намеренията си жребият да не бъде дирижиран и в крайна сметка се оказа, че за втория кръг отборите ще бъдат разделени на две урни от по осем според позициите на страните им във въпросната ранглиста. При това, по-високо поставените отбори ще имат и домакинското предимство във вторите мачове.

Жребият ще се тегли тази вечер от 21:05 б.в. в италианската столица като ВК Марица ще бъде представен от своя мениджър Борис Халачев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).