Пиронкова още не е сигурна за олимпиадата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:14 / 05.06.2016
2237
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова няма да се завърне в Топ 70 на световната ранглиста и все още не е абсолютно сигурно, че ще участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Пловдивчанката достигна за първи път в кариерата си до четвъртфиналите на "Ролан Гарос" и с 944 точки ще прогресира от 102-о до 71-ото място в класацията на WТА, като със същия актив е и Су Вей Сие от Тайван. Тя беше в първите 70, но вчера беше изпреварена от японката Нао Хибино, която достигна до полуфиналите на турнира в Бол.

За Игрите в Рио се класират първите 56 в световната ранглиста, но не повече от четири състездателки от една страна. Така последна за Бразилия по право на този етап олимпийски вази печели 64-ата в света Камила Джорджи, а първа чакаща е Хибино, която е 69-а. В чакащите следват Пиронкова и Су Вей Сие.

Има голяма вероятност 34-ата в света Каролине Вожняцки от Дания да не получи квота, тъй като не изпълнява критериите за участие на Олимпийски игри, а и за основната схема в Рио има още осем покани, които ще се дават според различни критерии, но ако не бъдат запълнени, ще бъдат раздадени на тенисистките, според подреждането им в световната ранглиста.

Това на практика означава, че дори да няма контузени тенисистки преди Пиронкова, пловдивчанката почти сигурно ще играе в Рио от допълнителните квоти.

Международната федерация ще информира националните федерации кои състезателки са получили право да участват на Олимпиадата до идната сряда.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).