"Канарчета": Насе, с теб сме!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:28 / 05.06.2016
3746
Ботев направи огромна крачка към 1/4-финалите от Републиканското първенство за набор 2001. В първи мач от 1/8-финалната фаза "канарчетата" разбиха с 6:1 Монтана като гост. Срещата се игра на стадион "Огоста" в северозападния град и бе изгледана от около 50 зрители.

"Жълто-черните" футболисти се появиха на терена със специални тениски, посветени на тяхния съотборник Атанас Янков. "Канарчетата" изписаха с 11 фланелки "НАСЕ С ТЕБ СМЕ", като по този начин оказаха морална подкрепа на десния бек, който претърпя контузия в главата в началото на седмицата.

Още в 13-ата секунда Габриел Земярски напредна опасно по левия фланг и центрира, но пасът му бе неточен. В 6-ата минута Земярски центрира, вратарят изби топката и тя попадна в Станислав Шопов, който пробва удар от границата на наказателното поле, но кълбото премина на метър встрани от гредата. 3 минути по-късно "жълто-черните" стигнаха до идентично положение, а ударът на Шопов бе спасен от вратаря.

В 14-ата минута левият страничен стълб на вратата на Монтана се оказа последна преграда пред гола, след като кълбото се отклони в него след удар на родения през 2002 година Станислав Шопов. 120 секунди по-късно логичното се случи и "канарчетата" откриха резултата. Димитър Тонев получи кълбото пред наказателното поле и с премерен удар в долния десен ъгъл се разписа за 1:0.

След нови 120 секунди "жълто-черните" отново ликуваха след феноменално заучено изпълнение на ъглов удар. Станислав Шопов леко докосна топката и Димитър Пройчев центрира към наказателното поле, където Димитър Тонев с едно докосване намери на границата на наказателното поле непокрития Станислав Работов, а роденият през 2002 година защитник с красив удар прати топката в гредата, след което тя пресече голлинията на "сините" за втори път - 2:0.

В 25-ата минута домакините създадоха суматоха пред вратата на "жълто-черните", но след кратко разбъркване топката бе избита.

В 26-ата минута Антонио Николов получи топката в наказателното поле на Монтана и стреля, а вратарят на домакините се намеси добре и спаси. В рамките на следващите 120 секунди момчетата на Стефан Стоянов стигнаха до две бързи попадения.

В 27-ата минута Димитър Тонев бе фаулиран в наказателното поле на "сините", а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби именно Тонев, който с удар в долния десен ъгъл покачи на 3:0. Минута по-късно Иван Василев стреля от 15 метра, вратарят не се намеси убедително и топката се озова в непокрития Димитър Тонев, който с удар от няколко метра оформи своя хеттрик - 4:0.

В 33-ата минута Антонио Николов също записа името си сред голмайсторите, след като получи топката на ъгъла на наказателното поле и с прекрасен удар прати кълбото във вратата, като преди това то се отклони леко от напречния стълб.

След почивката "жълто-черните" рязко намалиха темпото и позволиха на домакините да поизравнят играта. През вторите 35 минути головите положения бяха изключителна рядкост, а "канарчетата" дори позволиха на "сините" да стигнат до почетен гол. Това се случи в 52-ата минута, когато топката бе центрирана от ъглов удар към наказателното поле на Ботев, където вратарят Марио Усков изпусна кълбото и то премина голлинията.

В 55-ата минута играч на домакините засече с глава центриране отдясно, но ударът бе твърде слаб и не затрудни Усков. В 60-ата минута Станислав Работов се отличи с пробив по десния фланг, завършил с остро центриране, но то бе пресечено от защитник.

В 67-ата минута "жълто-черните" успяха да реализират и шести гол, който бе дело на двама футболисти, родени през 2002 година. Станислав Работов проби по дясното крило и пусна към Даниел Иванов, който на празна врата оформи крайното 6:1.

Реваншът между двата тима е на 8-ми юни на базата на "канарчетата" в "Коматево". Срещата е с начален час 10:30.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 15


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).