Ако в "А“ група играеха само българи: Локо е втори, а Ботев - шести

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:07 / 31.05.2016
4023
Какво можеше да се случи, ако в "А" група играеха само българи? Щеше ли да има разлика в крайното класиране? Кой щеше да е шампион? Все актуални за родния запалянко въпроси. Затова и след края на сезона не само ще погледнем под лупа попаденията, които вкараха легионерите за тимовете в "А" група.

А и ще зачетем резултатите, които се получават само и единствено с българските голове. Така получихме крайно интересно класиране - нов шампион и любопитен отбор, който отива на бараж за оставане в елита.

"Славия" шампион

При зачетени голове на родни играчи "белите" стават шампиони с 56 точки. Тимът от квартал "Овча купел" играе предимно с български футболисти, повечето от които юноши. Именно "белите" са най-печеливши при подреждане, съставено върху българските голове. В действителност "Славия" завърши четвърти с 49 точки, но с родните попадения са... първи с 56.

Ако зачитаме българското, най-ощетен е "Лудогорец", който финишира с 29 точки вместо със 70. Това означава, че чужденците са им донесли 41 пункта към актива.

Пръв между равни

Втори в класирането с български голове е "Локомотив" (Пловдив). Тимът от "Лаута" е пръв между равни, тъй като следващите в класирането "Левски" и "Берое" са с почти идентични показатели. "Черно-белите" и старозагорския тим са най-резултатните с родни попадения. И двата тима имат по 28 български гола. Все пак при класиране, в което не се зачитат опънатите от чужденци мрежи, след "Славия" се нарежда "Локо" с 52 т. Трети е "Левски" с две по-малко, а "Берое" - четвърти с 49.

Златната среда

В средата на таблицата се намират отборите, които в действителност завършиха в дъното на "А" група през сезона. С голове на българи обаче "Пирин" е на пета позиция, а не на осма. И с 39 точки, или с цели 10 по-малко от четвъртия "Берое". След "орлетата" се нареждат "Ботев" (Пловдив) с 37 точки, "Монтана" с 33 и "Черно море" с 30.

На дъното

При подобно класиране "Лудогорец", който завоюва пета поредна шампионска титла, ще се озове в другата крайност, а именно на последното място. В настоящия формат на първенството то праща тима на бараж с "Поморие" - втория от "Б" група. В Разград залагат предимно на чужденци, а показателно за това са головете, вкарани от българи. Общо 5, като един от тях е автогол. Четирите попадения са дело на Александър Василев, Венцислав Керчев (2) и Георги Терзиев.


Източник: "Труд"


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).