Достоен завършек за Локо, макар и без Лига Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (98)
18:52 / 28.05.2016
13845
Локомотив Пловдив завърши изключително достойно сезона в "А" група, въпреки че не успя да сътвори чудо и да се класира за Лига Европа. Черно-белите победиха Пирин с 2:1 в мач от последния кръг на първенството, който се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

И двете попадения за Локо вкара юношата на клуба Веселин Марчев (20, 64), а Мартин Тошев (56) бе точен за Пирин.

В другия двубой, който имаше значение за класиране в Европа, Славия победи Монтана с 3:1. Така Локо завърши сезона с актив от 49 точки, колкото има и Славия, но "белите" са с предимство в директните двубои.

Пирин пък още преди седмица изпълни основната си цел и финишира на 8-о място с 26 точки.

Успехът днес на Локомотив бе 6-и поред в "А" група, което е поредното доказателство за изключително силния завършек на първенството от страна на пловдивчани. 

Още във 2-ата минута Пирин изпусна отлична възможност да поведе в резултата. След центриране на Дяков топката стигна до Мартин Тошев, който изскочи сам срещу вратаря Александър Витанов, но шутира над напречната греда.

В 20-ата минута пък Локо откри при първата си добра ситуация. Стефан Велев центрира от десния фланг към наказателното поле, където няколко футболисти се разминаха с топката. Тя попадна във Веселин Марчев, който с диагонален шут с левия крак я прати в мрежата, като преди това имаше и рикошет в гредата - 0:1.

В 39-ата минута грешка на Александър Витанов доведе до положение за Пирин. Вратарят на Локо изби с крак много лошо една топка, при което Юлиян Попев пробва далечен прехвърлящ удар, но в аут.

Две минути по-късно черно-белите бяха близо до втори гол. Това стана след продължително разбъркване в пеналта на домакините, при което Веселин Марчев шутира, но вратарят Костов успя да избие.

В началото на второто полувреме Димитър Благов изскочи сам срещу вратаря на Локо, но шутира покрай гредата в аут.

В 56-ата минута Пирин изравни резултата след страхотен гол. Тони Тасев проби по левия фланг и центрира по земя към малкото наказателно поле. Там връхлитащият Мартин Тошев засече с крак под напречната греда за 1:1.

Радостта на "орлетата" обаче бе само 8 минути. В 64-ата минута черно-белите отново поведоха. Това стана след индивидуален рейд на Веселин Марчев, който завърши с чудесен шут с левия крак, при който топката отново рикошира в гредата и влезе в мрежата за 1:2.

Това бяха първите две попадения на Веселин Марчев в "А" група с екипа на родния му клуб.

В 78-ата минута халфът на Локо Мартин Райнов открадна една топка пред наказателното поле, напредна и стреля опасно с левия крак, но на сантиметри в аут.

Пирин: Красимир Костов, Александър Башлиев, Румен Сандев, Александър Дюлгеров, Костадин Дяков (44- Маркиньос), Юлиян Попев, Янко Сандански, Димитър Благов (76- Васил Божинов), Даниел Генов (67- Венцислав Бенгюзов), Тони Тасев, Мартин Тошев.

Локо (Пд): Александър Витанов, Стефан Велев, Александър Тунчев, Иван Иванов, Ясин Амрауи, Георги Вълчев (60- Ванчо Траянов), Мартин Райнов, Айкут Янъков (60- Бирсент Карагарен), Веселин Марчев (83- Георги Чукалов), Емил Гъргоров, Мартин Камбуров.





Виж коментарите (98)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).