Упорита, трудолюбива и никога не се отказва! Това е Валентина Рашкова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:12 / 05.05.2016
3543
Валентина Рашкова е на 23 години. Тя е от Пловдив и е една от надеждите на България за добро представяне в предстоящото състезание за Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Постиженията на Ваоля са: финал на Световната купа във Варна 2015 г., участие на две Световни първенства през 2013 г. и 2015 г., на две Европейски първенства през 2012 г. и 2014 г., както и на първите Европейски игри в Баку през 2015 г.

Ето какво разказа за себе си чаровната Валентина Рашкова:

"Започнах да тренирам спортна гимнастика на 10 годишна възраст. Един господин дойде в училище и попита дали има някой, който иска да се запише и да опита. Нямах представа какво е, но ми беше любопитно да разбера. От първите ми тренировки в залата си спомням, че всичко ми беше много интересно. В края на заниманията ни разтягаха много силно и аз всеки път се надявах да забравят да го направят...никога не забравяха.

Тренирам минимум по 6 часа на ден. Любимият ми уред е смесена успоредка. Той е много атрактивен и труден. Това ме мотивира да ставам все по-добра.

Не мога да кажа, че имам идол. Възхищавам се на Alicia Sacramone. Харесвам я, защото е много мощна и силна, но и в същото време много красива и грациозна. Искам да приличам на нея, но и един ден да стана по-добра от нея.

Един от най-хубавите ми спомени е от Световната купа във Варна през миналата година. Това беше най-емоционалното ми състезание. Изпитвах много притеснение, дори и страх. Дойде денят на състезанието и аз бях последна по ред. Изиграх си съчетанието и всички чакаха да видят резултата. В момента, в който излезе оценката ми цялата зала избухна, защото се класирах на финал. Това беше най-голямата радост която съм изпитвала на състезание, може би и защото публиката беше българска и подкрепата беше много силна.

Надявам се тази година емоциите дори да бъдат още повече.

Кои са трите думи, които най-точно ме описват? Бих казала упорита, трудолюбива и...никога не се отказвам! Хобито ми е да пазарувам и да слушам музика."



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 29


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).