От Локо поискаха над 150 декара от общината, обещават над 30 милиона инвестиция в клуба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (61)
16:42 / 08.04.2016
10770
Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски разкри какво е поискал футболният клуб от Община Пловдив на днешната среща с кмета на града, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Внасяме предложение за комплекс Лаута, за стария хотел на Лаута, който е недостроен и за терена, който ни е необходим за разширяване на базата. Има разни варианти, но ние ще поискаме да ни го дарят този терен", заяви Христо Крушарски.

Той допълни, че е предвидил да инвестира 12 милиона лева за цялостното обновяване на стадион "Локомотив" и други 30 милиона лева за базата в ЖК "Тракия". Там от клуба отново ще искат да им бъдат дарени терените. Крушарски изяви претенции общината да дари 50 декара, на които да бъде изградена тренировъчна база и 23 декара за жилищно строителство, за да обезпечи инвестицията си в клуба.

Общо финансовият благодетел на Локо е пожелал общината безвъзмездно да дари над 150 декара земя.

Очаква се това предложение да бъде гласувано на сесия на общинския съвет.

Ако това се случи, се очаква от Ботев да поискат също да им бъдат прехвърлени земята на базата в Коматево и терена под недостроения стадион "Христо Ботев".

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (61)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).