Ботев припомни на Локо разгром с 13:0

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:14 / 29.03.2016
3269
Локомотив приема Ботев в пловдивското дерби от 13-ия кръг на първенството в Елитната група до 15 години. Двубоят ще се играе утре (30  март) от 12:00 часа на изкуствения терен в Лаута.

По програма срещата трябваше да се състои на 26 март, но заради повиквателната на три "канарчета" за националния отбор битката бе изместена с четири дни.

Официалният сайт на Ботев обаче не пропусна да припомни любопитна подробност от градското дерби в тази възраст.

Точно преди 2 години, на 30 март 2014 година, жълто-черните разгромиха своя съперник с 13:0 в официален мач от първенството при набор 2001.

Тогава пет гола във вратата на "черно-белите" реализира Иван Василев, с четири гола се отличи Димитър Тонев, а по един гол добавиха Благовест Данчев, Димитър Пройчев и Даниел Димитров. Последното попадение бе дело на Марио Дойков, който вече не е част от състава на "канарчетата".

Иначе през есенния полусезон двата тима направиха зрелищно 2:2 на естествения терен в "Коматево", а двубоят предложи истинско зрелище за зрителите. Жълто-черните поведоха в резултата, но "смърфовете" успяха да направят пълен обрат още до почивката, а освен това ботевистите останаха с числено намален състав.

След почивката обаче момчетата на Стефан Стоянов тотално прегазиха своя съперник и само множеството пропуски пред противниковата врата ги лишиха от победата.

В класирането Ботев е на върха, като има в актива си 10 победи и 1 равенство, като няма допусната загуба. На второ място са "смърфовете", които са с 9 победи, 1 равенство и 1 загуба. Разликата между двата отбора е само три точки в полза на жълто-черните.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).