Локо надбори Монтана в калния ад на "Огоста“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
15:51 / 12.03.2016
13256
Локомотив (Пд) победи с минималното 1:0 като гост Монтана в първа среща от 25-ия кръг на "А" група. Единственият гол в калния ад на стадион "Огоста" вкара топ реализатора на черно-белите Мартин Камбуров в началото на втората част. Пловдивчани се нагодиха по-добре към ужасяващия терен и в крайна сметка успяха да вземат трите точки.

Първата опасност в мача дойде още в 6-ата минута. Тогава Стефан Велев намери в наказателното поле Мартин Камбуров, който стреля с глава, но защитник в "синьо" изчисти коженото кълбо.

Момчетата на Емил Велев отговориха в 30-ата минута, когато Иван Стоянов овладя една топка в наказателното поле, след което преодоля технично Пламен Крумов, но останал очи в очи с Ел Харуби не успя да го преодолее.

В края на полувремето черно-белите пропуснаха да се оттеглят с гол аванс на почивката. Мартин Райнов беше изпуснат от домакините след корнер, но от малкия пеналт юношата на Берое стреля право в ръцете на Христо Иванов.

Втората част започна повече от добре за "смърфовете", които откриха чрез опитния си нападател Мартин Камбуров. Капитанът на гостите получи пас по десния фланг, откъсна се от Асен Георгиев и с шут в близкия ъгъл разстреля Христо Иванов.

Минути по-късно Камбуров бе близо до втори гол, но този път ударът му бе спасен от стража на Монтана.

Резервата Веселин Марчев можеше да сложи точка на спора четвърт час преди края, но не успя да мушне кълбото във вратата от непосредствена близост.

Монтана положи финални усилия за спечелването на поне точка и бе много близо до това в 86-ата минута, но Петър Атанасов се отчете с уникален пропуск. Известен с прякора Дингила преодоля с лекота Ел Харуби, но останал на празна врата не успя да уцели вратата!

Три по-късно монтанци се отчетоха с нов изумителен пропуск! Набил Еженави проби добре отляво и центрира успоредно на голлинията, а Сергей Георгиев от чиста позиция също не успя да уцели рамката на вратата.

Така Илиан Илиев успя да запише първия си успех начело на Локомотив (Пд). Победата бе и първа за сезона за черно-белите извън Пловдив. С нея Локо (Пд) вече има актив от 24 точки, на 1 от градския съперник Ботев (Пд), който е на 6-о място. Монтана заема 8-ата позиция с 16 пункта.



Виж коментарите (33)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).