ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Лудогорец излъга Ботев в U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:28 / 01.03.2016Коментари (0)2428
© botevplovdiv.bg
Ботев допусна загуба от Лудогорец в първия пролетен кръг на Елитната юношеска група до 17 години. "Орлите" спечелиха срещата с 1:0, а двубоят се игра пред около 50 зрители на изкуствения терен на базата на "зелените" в Разград.

Двата тима направиха равностоен сблъсък, в който чистите голови положения бяха рядкост. През есента, на базата в "Коматево", мачът между пловдивчани и разградчани завърши 0:0. Битката в североизточния град започна с минута мълчание в памет на легедната на българския футбол Трифон Иванов.

Наставникът на "канарчетата" Иван Цветанов имаше куп кадрови проблеми преди мача. Извън сметките за визитата в Разград останаха Васил Пунарджиев, Здравко Жилов и Димитър Митков. В първите минути двата тима по-скоро се разучаваха, отколкото да се хвърлят в атаки и играта се водеше около центъра на терена. В 10-ата минута, роденият през 2000 година полузащитник Томас Тотков, стреля от свободен удар, но неточно.

Домакините отговориха с удари от границата на наказателното поле в 14 и 19 минути, но и двата опита бяха неуспешни и кълбото премина встрани от вратата. В 21-ата минута "зелените" изпълниха късо ъглов удар и след центрирането играч на Лудогорец засече с глава, но и този удар не намери рамките на вратата. Следващите две опасни ситуации в мача отново бяха пред вратата на Симеон Симеонов и също бяха след изпълнение на корнери, но серията неточни удари продължи.

В 33-ата минута ботевистите стигнаха до отлична възможност за откриване на резултата. Домакините изнесоха разконцентрирано топката и Ангел Бастунов се пребори за нея, навлезе в наказателното поле и се опита да намери свой съотборник, но в последния момент защитник изби кълбото пред играч в "жълто-черно". След 60 секунди стражът на пловдивчани се намеси за пръв път и улови удар от 18 метра. В 39-ата минута Симеонов бе безпомощен и домакините поведоха. "Зелените" осъществиха постепенна атака, която завърши с центриране по земя отдясно на Тони Иванов и от движение Мартин Милков простреля Симеонов за 1:0.

Ботевистите стартираха вихрено втората част и в първите минути натикаха домакините в собствената им половина. Още в първата минута, след центриране от ъглов удар, последва кратко разбъркване и Томас Тотков стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе неточен. В 43-ата минута пловдивчани стигнаха до най-чистата си голова ситуация, след като Благой Костандовски се озова с топката в крака на 10 метра от вратата на Лудогорец и стреля, но ударът му бе слаб и не затрудни Иван Атанасов.

В 62-ата минута домакините осъществиха бърза атака и играч в "зелено" стреля от 20 метра, но Ерик Кадиев застана на пътя на топката и улекоти удара, след което Симеон Симеонов без проблем улови. Секунди по-късно последва нов шут към вратата на "канарчетата" и след рикошет кълбото премина на метър от страничната греда. В 74-ата минута пловдивчани направиха светкавична контраатака, при която Кристиян Козаров намери Валери Атанасов и той центрира остро, но Иван Атанасов излезе и боксира кълбото, а при последвалата суматоха никой в "жълто-черно" не успя да отправи удар. 3 минути преди края домакините бяха близо до втори гол, но авторът на единственото попадение Мартин Милков стреля неточно от 20 метра.

Със спечелените три точки разградчани оглавиха класирането в U17, като имат актив от 41 точки. На второ място е Славия с 40 точки. "Жълто-черните" са на седмо място, като имат 27 точки. В следващия кръг Ботев е домакин на Литекс.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: