Маричанки гонят задължителна победа днес срещу Розите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:20 / 29.02.2016
844
Марица (Пловдив) ще изиграе днес последния си мач от редовния сезон в женската Национална волейболна лига Демакс+ и се нуждае от задължителна победа, за да си осигури първото място в крайното класиране, най-добрата позиция за предстоящите плейофи и минимум сребърните медали от шампионата. От 17:30 б.в. на 29 февруари шампионките посрещат третия в таблицата Казанлък Волей (Казанлък) в зала Пловдивски университет.

Розите, в чиито редици като обичайни титулярки личат имената на бившите маричанки Радостина Маринова и Тереза Иванова, вече постигнаха своята цел за редовния сезон, като не могат да мръднат от третото място нито нагоре, нито надолу. Това обаче не означава, че те няма да излязат срещу Марица с пълния си хъс. Освен че е въпрос на престиж да се надиграваш с шампиона на България, напълно е възможно казанлъчанки да предпочитат именно пловдивския тим за евентуален съперник в полуфиналите, за което биха си помогнали много с една победа в Каршияка.

Мачът с Казанлък трябва не само да затвърди Марица на върха в класирането от редовния сезон, но и да послужи на пловдивчанки като една генерална репетиция преди започващия в петък турнир за Купа България. Освен това, през целия сезон досега маричанки имат загубени геймове само срещу основния си конкурент Левски (София). Всички останали мачове бяха спечелени с по 3:0 гейма и, за да остане това твърдение вярно и след последния кръг утре, Марица ще се постарае да постигне чиста победа и срещу Розите.

"Казанлък Волей е отбор, който си има своите качества и който ще анализираме тези дни", каза старши-треньорът на Марица Иван Петков след победата над Славия (София) в петък вечерта. "Ще се постараем да изиграем мача по възможно най-добрия за нас начин и след това да мислим за Купата."



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 28
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).