Три набора на Ботев вече са на полуфинал на "София къп"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:55 / 27.02.2016
2876
Юношите на Ботев продължиха със силното си представяне на турнира "София къп 2016". След като във вчерашния ден "канарчетата" записаха 4 победи в 4 мача, пловдивчани добавиха към актива си още 4 победи и 2 равенства. С постигнатите резултати 3 от 4 набора вече се класираха на полуфиналите, а за набор 2004 днес ще бъде решаващ.

При набор 2003 момчетата на Георги Андонов имаха два мача в петъчния ден, като в тях регистрираха една победа и едно равенство. В първата си среща "жълто-черните" се наложиха драматично с 2:1 над софийския ДИТ. Ботевистите откриха резултата с гол на Вили Боев от дузпа в края на първата част, но в средата на второто полувреме столичани изравниха. Секунди преди последния съдийски сигнал Иван Арамазов с удар от близка дистанция се разписа за 2:1, хвърляйки в бурна радост съотборниците си. Във втория мач "канарчетата" направиха скучно нулево равенство срещу Локо София и с актив от 7 точки завоюваха първото място в крайното класиране в групата си.

При набор 2004 Ботев се изправи срещу ЦСКА, като двубоят бе определен като дерби на два от фаворитите за спечелване на турнира. Очакванията бяха напълно оправдани, а двата тима играха приятен за окото футбол и в крайна сметка заслужено си разделиха по една точка, завършвайки 2:2. "Армейците" поведоха, след груба грешка на вратаря на "канарчетата", но малко преди края на първото полувреме Мартин Иванов изравни. В средата на второто полувреме момчетата на Андрей Андреев стигнаха до пълен обрат, а голът бе реализиран от Никола Гелин. Ботевистите не успяха да съхранят аванса си и 3 минути преди края столичани се докопаха до равенството.

При набор 2005 Ботев се наложи с 2:0 над ДИТ и също си осигури продължаване в полуфиналната фаза. И двата гола за "жълто-черните" реализира Валентин Иванов. По този начин "канарчетата" записаха втора поредна победа и все още не са допуснали гол във вратата си.

При набор 2006, по подобие на набор 2003, "жълто-черните" имаха два мача. В тях момчетата на Стоян Ангелов записаха две победи и се класираха за полуфиналите. В първия си двубой "канарчетата" победиха с 3:1 Национал, а във втория се наложиха с 2:0 над Царско село. В първата среща Димитър Петров изведе пловдивчани напред, но в добавеното време на първата част столичани изравниха. След почивката ботевистите тотално надиграха своя съперник, а преимуществото им бе оползотворено от Димитър Папазов, който вкара два гола. Във втория мач за деня "жълто-черните" срещнаха сериозна съпротива от тима на Царско село, но в крайна сметка успяха да стигнат до крайния успех с 2:0. Двата тима направиха интересен двубой, в който на няколко пъти гредите се оказаха последна преграда пред голове и в двете врати. Трите точки на ботевистите донесоха Димитър Петров и Александър Георгиев, които забиха по един гол в двете части.

Днес са последните мачове от груповата фаза, както и полуфиналите. С най-голям интерес се очаква двубоят при набор 2004, където Ботев излиза срещу Ком-98. На "жълто-черните" им е необходима само една точка, за да се класират сред отборите във финалната четворка. Полуфиналните двойки ще бъдат ясни след изиграването на всички мачове от групите, а самите полуфинали ще се проведат в ранния следобед на съботния ден.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).