ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (28)
Три набора на Ботев вече са на полуфинал на "София къп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 27.02.2016Коментари (1)2875
©
Юношите на Ботев продължиха със силното си представяне на турнира "София къп 2016". След като във вчерашния ден "канарчетата" записаха 4 победи в 4 мача, пловдивчани добавиха към актива си още 4 победи и 2 равенства. С постигнатите резултати 3 от 4 набора вече се класираха на полуфиналите, а за набор 2004 днес ще бъде решаващ.

При набор 2003 момчетата на Георги Андонов имаха два мача в петъчния ден, като в тях регистрираха една победа и едно равенство. В първата си среща "жълто-черните" се наложиха драматично с 2:1 над софийския ДИТ. Ботевистите откриха резултата с гол на Вили Боев от дузпа в края на първата част, но в средата на второто полувреме столичани изравниха. Секунди преди последния съдийски сигнал Иван Арамазов с удар от близка дистанция се разписа за 2:1, хвърляйки в бурна радост съотборниците си. Във втория мач "канарчетата" направиха скучно нулево равенство срещу Локо София и с актив от 7 точки завоюваха първото място в крайното класиране в групата си.

При набор 2004 Ботев се изправи срещу ЦСКА, като двубоят бе определен като дерби на два от фаворитите за спечелване на турнира. Очакванията бяха напълно оправдани, а двата тима играха приятен за окото футбол и в крайна сметка заслужено си разделиха по една точка, завършвайки 2:2. "Армейците" поведоха, след груба грешка на вратаря на "канарчетата", но малко преди края на първото полувреме Мартин Иванов изравни. В средата на второто полувреме момчетата на Андрей Андреев стигнаха до пълен обрат, а голът бе реализиран от Никола Гелин. Ботевистите не успяха да съхранят аванса си и 3 минути преди края столичани се докопаха до равенството.

При набор 2005 Ботев се наложи с 2:0 над ДИТ и също си осигури продължаване в полуфиналната фаза. И двата гола за "жълто-черните" реализира Валентин Иванов. По този начин "канарчетата" записаха втора поредна победа и все още не са допуснали гол във вратата си.

При набор 2006, по подобие на набор 2003, "жълто-черните" имаха два мача. В тях момчетата на Стоян Ангелов записаха две победи и се класираха за полуфиналите. В първия си двубой "канарчетата" победиха с 3:1 Национал, а във втория се наложиха с 2:0 над Царско село. В първата среща Димитър Петров изведе пловдивчани напред, но в добавеното време на първата част столичани изравниха. След почивката ботевистите тотално надиграха своя съперник, а преимуществото им бе оползотворено от Димитър Папазов, който вкара два гола. Във втория мач за деня "жълто-черните" срещнаха сериозна съпротива от тима на Царско село, но в крайна сметка успяха да стигнат до крайния успех с 2:0. Двата тима направиха интересен двубой, в който на няколко пъти гредите се оказаха последна преграда пред голове и в двете врати. Трите точки на ботевистите донесоха Димитър Петров и Александър Георгиев, които забиха по един гол в двете части.

Днес са последните мачове от груповата фаза, както и полуфиналите. С най-голям интерес се очаква двубоят при набор 2004, където Ботев излиза срещу Ком-98. На "жълто-черните" им е необходима само една точка, за да се класират сред отборите във финалната четворка. Полуфиналните двойки ще бъдат ясни след изиграването на всички мачове от групите, а самите полуфинали ще се проведат в ранния следобед на съботния ден.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....защо не ми запаметява колонките
на 27.02.2016 г.
+1
 
 
мачкайте за да ви уважават
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Ботев с последна тренировка преди Славия
Браво! Янаки Милев се класира на полуфинал в Турция
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: