Марица не допусна изненада при гостуването си в Димитровград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:39 / 20.02.2016
699
Марица (Пловдив) продължи победния си ход в женската Национална волейболна лига Демакс+ като записа дванадесетата си поредна и общо тринадесета победа от началото на сезона. Шампионките не допуснаха изненада при гостуването си в Димитровград и надиграха местния Раковски с 3:0 (25:10, 25:10, 25:15)* след 61 минути игра. И този път някои от най-верните фенове на Марица пропътуваха 90-те километра до Димитровград, за да изгледат на живо "пловдивското" дерби от трибуните в зала Младост.

Наставникът на Марица Иван Петков не си позволи да подцени тази среща и влезе в мача с почти пълната си армада. От обичайните титулярки само Таня Събкова не попадна в сред стартовите осем. От другата страна на мрежата, целият основен състав на Георги Илиев, който вече е в ролята на старши-треньор на Раковски, беше съставен от волейболистки от школата на Марица.

Домакините успяха да издържат на темпото до малко след първото техническо прекъсване, след което пловдивчанки дръпнаха далеч напред и затвориха гейма при 25:10. Когато вече бе установено статуквото в двубоя, двамата наставници използваха правото си на смени, за да дадат възможност на повече състезателки да се появят в игра.

Гостенките продължиха да доминират. Във втората част Марица натисна със сервис и постигна 5 аса, с последния от които Силвия Андреева оформи още едно 25:10. В третия гейм, когато на терена вече беше изцяло по-младата смяна на Марица, Раковски успя да създаде интрига, повеждайки със 7:4. Все пак серия от 6 поредни точки върна предимството на страната на момичетата на Иван Петков и вече беше само въпрос на време да приключат мача, което стана при 25:15 след ас на Симона Николова.

Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева с 10 точки за Марица. За домакините от Раковски най-резултатна с 6 точки беше капитанката Бояна Андреева.

Успехът оставя Марица на челната позиция във временното класиране. Пловдивчанки имат актив от 13 победи, 1 загуба, 39 точки и 40:4 гейма. Преследвачът Левски (София), който в момента играе срещата си от кръга със съгражданките си от ЦСКА, е с 12 победи и 35 точки. Раковски е седми с 11 точки от 4 победи и 9 загуби.

В следващия кръг на 22 февруари Марица почива, а след това гостува на Славия (София) на 26 февруари (петък) от 17:00 б.в. в зала Панайот Пондалов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 18
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).