Меридиан мач: Неделев прибира 12% от бюджета в Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:08 / 20.02.2016
3571
Звездата на Ботев Тодор Неделев, който се превърна в един от зимните трансферни удари на "А" група, излиза доста скъпо на клуба, пише на първа страница вестник "Меридиан мач". 

Националът ще прибира по 12 000 евро на месец до края на сезона, а елементарна сметка показва, че това е около 12 процента от бюджета за заплати, които новият инвеститор Румен Чандъров наложи в клуба след Нова година. 

По настояване на боса, за когото приоритет е намирането на средства за довършването на ремонта на стадион "Христо Ботев", отборът трябва да се побира в рамките на 200 000 лева месечно. Това е с 60 бона по-малко в сравнение с парите, които се раздаваха на играчите през есента.

Ограничението в бюджета наложи раздялата с доста опитни футболисти, които макар и без да са ключови фигури в състава, даваха стабилност и по-голяма дълбочина.

Пламен Николов, Даниел Генов, Александър Колев, Димитър Алексиев и Жоел Чибамба си тръгнаха, а няколко момчета от школата също бяха пратени в други отбори, за да се ограничат разходите около първия тим. Идването на Неделев ограничи и ресурса и за взимане на други попълнения. Освен национала в отбора тази зима пристигна само левият бек Ощипко.

Възнагражденията на играчите бяха изплатени вчера след десетдневно забавяне, което бе започнало да притеснява футболистите. В крайна сметка те ще могат по-спокойно да излязат срещу градския съперник Локомотив.

Треньорът Николай Костов остави играчите на лагер в базата в Коматево снощи. След вчерашната тренировка той определи група от 18 души за днешното дерби, в която очаквано не попадна възстановяващият се след интервенция в областта на кръста Даниел Златков.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).