Пловдивски страсти за рестарта на "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
07:45 / 20.02.2016
5163
Отборите на Ботев и Локомотив ще имат честта да открият пролетния дял на шампионата в "А" група. Битката за Пловдив е днес от 13:00 часа на стадиона в Коматево.

Двата тима в момента са с абсолютно равни точки в класирането, но се намират твърде близо до зоната на изпадащите, така че всеки от тях ще иска победата, за да зарадва своите привърженици, но и за да прибави ценни три точки в актива си.

Досега двата съперника са изиграли точно 100 мача помежду си на ниво "А" група. В тях силите на практика са изравнени, като всеки има то 36 победи в актива си, а 28 срещи са завършили наравно. Дори головата разлика е изключително близка, като тя все пак е в полза на Локомотив - 123:121 гола. Така днес един от двата отбора може да вземе предимство в тази вечна статистика, ако измъкне победата.

Вечните пловдивски съперници вече изиграха две срещи помежду си през сезона. Първият мач в Коматево завърши при равенство 1:1, а вторият бе спечелен с 2:1 от "смърфовете", които могат да имат леко психологическо предимство в това отношение.

Треньорът на Ботев Николай Костов не може да разчита за този мач на контузения Даниел Златков, който още се възстановява от операция на кръста. Всички останали са на линия.

В същото време Христо Колев има доста повече кадрови проблеми. От групата за мача отпаднаха наказаните Мартин Камбуров, Ванчо Траянов и Дани Кики, както и контузеният Димо Бакалов.

Вероятни състави:

Ботев: Голас, Христов, Терзиев, Старокин, Ощипко, Серкан, Балтанов, Огнянов, Кифуети, Неделев, Нелсън

Локо: Ел Харуби, Стоянов, Тунчев, Котев, Крумов, Райнов, Велев, Великовски, Карагерен, Марчев, Гъргоров



Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).