ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Ботев се размина с бронзовите медали в Сандански
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:01 / 14.02.2016Коментари (0)2435
© botevplovdiv.bg
Юношите на Ботев допуснаха две загуби в мачовете за трето място на турнира "Балканика къп" в Сандански. "Жълто-черните" от набор 2001 загубиха с 2:3 от ЦСКА, а при набор 2002 "канарчетата" отстъпиха драматично на Черно море след 1:1 в редовното време и 5:4 при изпълнение на дузпи.

Ботевистите играха с променен състав в сравнение с предишните срещи, а извън сметките останаха контузените Кристиан Добрев и Иван Василев. Въпреки това, Ботев стартира вихрено срещата при набор 2001 и до третата минута вече имаше аванс от два гола. Във втората минута Димитър Тонев отбеляза красив гол с удар от границата на наказателното поле, а секунди по-късно Слави Шопов от подобна позиция се разписа за 2:0. В следващите минути момчетата на Стефан Стоянов продължиха да диктуват случващото се на изкуствения терен в югозападния град и действията на двата тима по нищо не предвещаваха случилото се в средата на първата част.

В рамките на 9 минути, между 13 и 22 минута, "армейците" стигнаха до пълен обрат, като за трите попадения сериозна вина носи резервният вратар на пловдивчани Пламен Кисов. В 13-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Ботев, Кисов се опита да улови топката, но я изпусна и тя попадна в играч в червено, който от близка дистанция намали - 2:1. След 120 секунди столичани стигнаха до равенството, след сериозно меле в наказателното поле на пловдивчани и удар от няколко метра с глава. В 22-ата минута играч на софиянци шутира от около 25 метра, Кисов не прецени добре ситуацията и топката влетя във вратата за 2:3. В 29-ата минута Димитър Пройчев изпълни директно свободен удар от средна дистанция, но стражът на ЦСКА внимаваше и спаси.

Две минути след старта на втората част "канарчетата" допуснаха груба грешка в защита и играч в "червено" се озова очи в очи с появилия се на почивката Марио Усков, но последвалият удар прати топката покрай вратата. В 45-ата минута защитникът Тодор Петков осъществи индивидуален пробив и стреля от ъгъла на наказателното поле, а стражът на символичните гости спаси без особени затруднения. Само в разстояние на 60 секунди, между 51 и 52 минута, двата тима си размениха по една греда и резултатът остана непроменен. До края на срещата пловдивчани имаха още няколко изгодни ситуации, но не успяха да се възползват от тях и по този начин "армейците" завоюваха бронзовите медали.

Двубоят при набор 2002 също предложи множество емоции, а ботевистите трябва да съжаляват, че не оползотвориха игровото си преимущество. В 4-ата минута Христо Маджуров изрита неточно топката напред и тя се озова в играч на Черно море, който за късмет на "канарчетата" не уцели вратата. В 20-ата минута варненци откриха резултата, след като футболист в "зелено" получи пас зад гърба на отбраната на Ботев и останал очи в очи с Маджуров вкара за 0:1. В 27-ата минута Иван Атанасов центрира отдясно и топката се озова в Сашо Лебанов, който стреля от близка дистанция, но нацели тялото на защитник и топката излезе в ъглов удар.

В края на първата част Атанас Чернев пропусна две отлични възможности за "канарчетата". Първо в 32-ата минута нападателят получи пас от Даниел Иванов и остана очи в очи с вратаря на "моряците", но ударът му бе париран от стража. След само 60 секунди ботевистите стигнаха до нова добра ситуация, но Чернев не успя да овладее топката в наказателното поле, като с тази ситуация се изчерпаха интересните положения през първата част.

След почивката доминацията на "канарчетата" продължи, а играта се водеше почти изцяло в половината на Черно море. Въпреки териториалното си превъзходство, ботевистите трудно стигаха до чисти голови положения. В 50-ата минута Венци Богданов шутира от над 20 метра, а кълбото профуча над напречната греда. Само 5 минути по-късно Богданов отново бе замесен в атаката на "канарчетата" и бе съборен в наказателното поле на Черно море, за което главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Даниел Иванов, ударът му бе отразен от вратаря, но кълбото попадна в Мартин Иванов, който с точен удар изравни - 1:1. До края на редовното време липсваха голови положения пред двете врати и победителят трябваше да бъде определен с рулетката на дузпите.

Двата тима реализираха първите си две дузпи, след което направиха по един пропуск. При четвъртата дузпа "моряците" отново сгрешиха, а Сашо Лебанов бе точен за "канарчетата". При петите дузпи варненци бяха точни и Даниел Иванов се нае с решаващата дузпа за "жълто-черните", но ударът му бе отразен от вратаря и драмата продължи. Последваха нови два пропуска от бялата точка, преди при осмата дузпа варненци да се разпишат, а Станислав Работов нацели страничния стълб и медалите отидоха в Черно море.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: