ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (23)
Ботев стартира с победи над Левски и Пирин на "Балканика къп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 11.02.2016Коментари (0)2333
© botevplovdiv.bg
Юношите на Ботев записаха две победи в първия ден на международния турнир "Балканика къп". Надпреварата е за родени през 2001 и 2002 година и се провежда в град Сандански.

При набор 2001 "жълто-черните" подчиниха с 2:1 Левски. Двата тима оправдаха очакванията за здраво дерби, а на моменти грубите влизания взривиха обстановката на терена в село Струмяни. Столичани откриха резултата в 8-ата минута, когато Ивайло Иванов бе изпуснат от бранителите на пловдивчани и с красив удар от 20 метра прати топката във вратата на Марио Усков. Отговорът на момчетата на Стефан Стоянов бе мигновен и само 60 секунди по-късно те изравниха. Кристиан Добрев се разходи през няколко защитници в "синьо" и стреля, вратарят изби, но кълбото се озова в Иван Василев, който от близка дистанция вкара за 1:1.

В 24-ата минута Добрев повтори упражнението и след като се озова в наказателното поле пусна успореден на голлинията пас, но защитник успя да избие топката точно преди Димитър Тонев да вкара на опразнената врата. В 27-ата минута топката бе изпратена в половината на Левски, вратарят излезе и се опита да изрита кълбото напред, но го направи нескопосано и то се озова в Слави Шопов, който от 25 метра не уцели празната врата и топката премина на сантиметри от гредата. В 33-ата минута Благовест Данчев изпълни хитро бързо свободен удар, топката попадна в Габриел Земярски, който центрира и Иван Василев от няколко метра направи пълен обрат в резултата - 2:1.

През втората част "канарчетата" продължиха да държат топката в по-големи периоди от игровото време и трудно допускаха опасности пред вратата си. В 51-ата минута столичани организираха опасна атака, при която направиха опит да пуснат кълбото зад "жълто-черната" отбрана, но Димитър Балинов се намеси отлично и изби топката. Последваха няколко минути, в които двата тима си размениха опасни атаки. Първо, в 57-ата минута, Кристиан Добрев пусна пас наляво към Станислав Шопов, който пробва диагонален удар, но той бе неточен. Само секунди по-късно защитата на "канарчетата" сбърка и играч в "синьо" стреля от 22 метра, но Марио Усков внимаваше и улови. В 60-ата минута Станислав Шопов получи топката пред наказателното поле, обърна се елегантно и шутира, но право в ръцете на вратаря. В даденото от съдията продължение столичани бяха близо до равенството, но Марио Усков отрази великолепно удар с глава на играч в "синьо" и съхрани аванса на ботевистите.

При набор 2002 Ботев постигна минимална победа с 1:0 над Пирин (Благоевград). Възпитаниците на Марчо Дафчев изцяло диктуваха случващото се на терена, но направиха куп пропуски и не успяха да запишат по-убедителен успех. Единственото попадение в срещата реализира Атанас Чернев в края на първата част, когато засече центриране на Никола Райчев.

Днес на "жълто-черните" им предстоят нови две срещи. При набор 2001 Ботев излиза срещу ОФК Сандански в 13:30ч., а час по-късно "жълто-черните" срещат Левски при набор 2002.

Видеорепортаж от мача между Ботев и Левски при набор 2001 вижте в прикаченото видео.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Арда със свирепа атака по Крумовград: Научете думата "Не" за отговор! Имате да решавате проблеми, които са публична тайна
Без резки движения - оставиха публиката на вечното дерби
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Ботев раздава безплатни билети за Славия, но с две условия
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: