Пловдив с 3 медала от републиканското по муай тай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:42 / 02.02.2016
4608
Спортен клуб "Легион" отново бе единственият представител от Пловдив на приключилото в неделя (31.01.2016 г.), в гр. Враца Държавно отборно първенство по муай тай. 

Пловдивските легионери защитиха честта на Европейската столица на културата 2019 като 3-мата състезатели извоюваха 3 медала в своите категории при юноши старша възраст, а двама от тях стана и републикански вицешампиони. 

Димитър Ангелов - съпредседател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, изказа своето възхищение към бойния дух на младите бойци.

Състезанието откри Николай Главчев, който предизвика фурор в залата нокаутирайки представителя на домакините в първата минута. 

За съжаление Ники загуби втория си мач с минимална разлика. След три тежки рунда пък в седмия двубой от програмата, рефера вдигна ръката на Георги Петров от СК "Легион". 

Нелеп инцидент спря Георги на финала по пътя към златото. В своя финал в кат. до 86 кг. Деян Хаимов също отстъпи с минимална разлика.

"Доволен съм от представянето на момчетата и продължаваме да работим за тяхното усъвършенстване. Следващия път гоним само златни медали" - заяви треньорът на СК "Легион" Вихрен Илиев. 

"Следващото състезание от спортния календар е в края на март, така че имаме достатъчно време да коригираме грешките си", допълни той.

Спортен клуб "Легион" е клубът с най-дългогодишни традиции в муай тай в Пловдив. Тренировките са всяка вечер от 19 ч., сектор "Е" на стадион Пловдив.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 19


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).