Французин ще оправя съдийството ни срещу 200 бона годишно!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:54 / 01.02.2016
2758
Французинът Марк Бата, който още през есента бе ангажиран от БФС за ментор на родните съдии, е приел изключително присърце задачата да вдигне нивото на родните рефери, съобщава "Меридиан мач". 

След последния семинар на съдийските наблюдатели е станало ясно, че бившият топарбитър ще се заема сериозно с анализа на представянето ръководещите в "А" група, с обучението им и с оценяването. 

Той на практика ще взима всички важни решения, свързани със съдийството у нас. За това обаче той ще получава и солидно възнаграждение от близо 200 000 евро годишно. Голяма част от сумата ще идва от УЕфА и чрез конвенцията за развитие на реферите.

На този етап Бата отказва да прави нарядите, въпреки че е обещал да прекарва повече време в България. Той е поискал още няколко месеца за опознаване на обстановката. През втория дял от шампионата все още временно изпълняващият длъжността председател на Съдийската комисия Петър Петров ще продължи да носи основната отговорност при назначенията.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 15


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).