Благо Георгиев влезе в топ 10 на най-религиозните футболисти в света

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:23 / 25.01.2016
2287
Благой Георгиев е известен със своята дълбока привързаност към християнската вяра. Това донесе място за 34-годишния български халф в класация на руското интернет издание football-side.com. 

Благо, който е пред напускане на "Рубин" (Казан), влезе в топ 10 на най-религиозните настоящи или бивши футболисти в света. 

Освен бившия национал в тази компилация влизат още французите Зинедин Зидан, Франк Рибери, Никола Анелка и Карим Бензема, братята котдивоарци Яя и Коло Туре, португалецът Пауло Ферейра, сенегалецът Папис Сисе и малиецът Фредерик Кануте.

Футболистите си пръскат парите за различни неща. Някои си купуват остров, други колекционират скъпи автомобили, трети правят зъбите на жените си за милиони. 

А българинът Благой Георгиев, който добре заработва през кариерата си, построи в родината си 2 параклиса. 

Трябва да кажем, че това е крайно достоен избор. Въобще Георгиев се отнася с трепет към религията. На пълното му с татуировки тяло има лика на разпнатия Исус Христос. 

Това всъщност е и първото тату, което полузащитникът прави върху себе си. Освен това Благо спазва строго всички пости и уверява всичките си треньори, че отсъствието на месо в менюто по никакъв начин не му вреди. 

"Всички ме разпитват и очакват, че ще разкажа някаква история как ми се е случила беда и затова съм станал религиозен. Няма нищо такова. Просто идва момент, в който почваш да чувстваш вярата в себе си. 

При мен това стана, когато бях 14-15-годишен. До дома ми имаше църква, в която започнах да ходя редовно и да общувам със свещениците. 

Трябва да се молиш не само за себе си, а и за близките ти и въобще за всички хора. Бог знае от какво имаш нужда и обезателно ще ти го даде", е разказът на football-side.com за религиозността на Благо.


Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 29


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).