Цветана Пиронкова повежда българския отбор на Фед Къп

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 05.01.2016
2007
Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще бъде начело на състава на националния отбор по тенис на жени за Фед Къп за мачовете от първа група на Евро - Африканска зона. 

Турнирът ще се проведе от 2 до 7 февруари в Ейлат, Израел и в него ще вземат участие 14 държави. 

Капитанът на националния отбор Дора Рангелова включи в състава още Елица Костова, Изабелла Шиникова и Диа Евтимова. 

Отборите на Белгия, България, Великобритания, Хърватия, Естония, Грузия, Унгария, Израел, Латвия, Португалия, Южна Африка, Швеция, Турция и Украйна ще бъдат разделени в 4 групи, като две от тях ще бъде с 3 отбора. 

Цветана Пиронкова е сред най-високо класираните участнички в тази група като пред нея са само Елина Свитолина (Украйна), Лесиа Цуренко (Украйна), Йохана Конта (Великобритания), Хедър Уотсън (Великобритания) и Янина Викмаиер (Белгия).

Съгласно формата на световната отборна надпревара първенците в групите ще играят на полуфинал, а победителите се класират за плейофите за изкачване в по-горната група. Жребият за разпределението на позициите в групите ще се тегли на 8 януари, петък в Лондон, Великобритания.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).