ФИФА може да изключи БФС заради Литекс!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
11:47 / 30.12.2015
7630
ФИФА може изключи БФС заради свиканата външна комисия по случая Литекс! За това алармира специалиста по спортно право Георги Градев.

Причината - специалната комисия, която изследва случая с Литекс. Първото й заседание бе отложено за 4 януари заради отсъствието на част от поканените.

Ето какво пише Градев в профила си във "Фейсбук":

"ФИФА ще изключи БФС заради свиканата външна комисия по случая Литекс!

Съгласно чл. 17, ал. 1 от Устава на ФИФА намесата от външна страна като БОК (Български олимпийски комитет) и/или ММС (Министерство на младежта и спорта) в решението на ИК (Изпълнителния комитет) по казуса Литекс е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНА.

Още повече че, съгласно чл. 56 от Устава на БФС, има постоянен орган в системата на БФС, който е компетентен да даде становище на ИК по казуса - това е Правната комисия.

Съгласно ЗЮЛНЦ и Устава на БФС решението на АпК (Апелативната комисия), която е постоянен орган на БФС, НЕ може да бъде отменено от Изпълкома.

Нарушаването на закона и Устава е основание за отнемане на лицензията на БФС от ММС, съгласно ЗФВС".



Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).