Бащата и неговите старци разбойници объркаха сметките в "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
20:08 / 22.12.2015
10198
Бурна есен имаше "Локомотив" (Пд). На Лаута изпращат една много интересна 2015 г., в която не липсваха проблеми, не липсваха скандали, но определено имаше и поводи за усмивки. Чисто спортно-технически ситуацията може да бъде определена като приемлива, след като поне през лятото положението не беше розово в "Локомотив". Сезонът започна трудно, но някъде към средата се видя, че този отбор, който имат на Лаута, не е хич лош и може да се гони нещо повече от оцеляване в елита.

Извън представянето на терена обаче има и още редица фактори, които до голяма степен оказаха влияние върху състоянието на клуба. Не е тайна, че "Локомотив" беше изправен на ръба на оцеляването си в един момент. Сдружението "Обединение за Локомотив", оглавявано от Николай Неделчев, свърши огромна работа, за да успее да стабилизира клуба и в един момент го предаде в ръцете на Христо Крушарски. Вечно усмихнатият бизнесмен се появи сякаш изневиделица, както неговите ракети против градушка разкарват буреносните облаци. Първо Крушарски беше спонсор, а след това стана и собственик на клуба, а добрите дни настъпиха. В интерес на истината отборът стабилизира представянето си точно около прехвърлянето на собствеността и подобряването на финансовото положение на Лаута.

Началото за "Локо" беше много трудно, след като реално тимът беше изграден наново. На Лаута за пореден път се завърнаха опитните бойци Александър Тунчев и Кирил Котев, които се събраха с другите от шампионския състав - Камбуров и Ванчо Траянов. Със свободни трансфери пристигнаха играчи от калибъра на Емил Гъргоров, Димо Бакалов и Пламен Крумов. А черешката на тортата беше завръщането на Зоран Балдовалиев. Един от големите любимци на "черно-белите" феновете вкара още в дебюта си, донасяйки точката срещу градския съперник "Ботев". През август на Лаута беше победен и "Левски" и изглеждаше, че нещата определено тръгват в добра посока. Месец по-късно обаче се оказа, че има някакво натрупано напрежение, и изненадващо Христо Колев си стегна багажа. Треньорът просто си тръгна, но няколко дни по-късно беше разубеден и след разговори с Мартин Камбуров и другите тартори се върна. Там някъде започна и силната серия на "Локомотив" и отборът заработи като смазана машина. В един момент острите камъни се напаснаха и се видя, че "Локомотив" действа с огромно настроение. Безспорно един от най-силните мачове бе второто пловдивско дерби, когато "Ботев" беше съсечен 2:1 на Лаута. След това "черно-белите" удариха и "Лудогорец" вкъщи, като дори се замечтаха за влизане в зона Европа.

Към края на годината обаче предстояха повече гостувания и точно там се видя, че е ахилесовата пета на Бащата и неговата чета. "Локомотив" се сриваше всеки път, щом подминаваше табелата "Пловдив", и трите поредни загуби в края - "Черно море" у дома, "Пирин" и "Славия" навън, в които тимът инкасира общо 9 гола, бяха показателни за кризата. Оказа се, че магията на старите кучета не може да продължи вечно и всяка серия свършва в един момент.

Определено "Локомотив" постигна не малко през есента, но отборът поне досега го караше повече на ентусиазъм и емоция, отколкото на класа. Старците разбойници на Христо Колев-Бащата объркаха доста сметки, най-вече на водещите тимове, но не бива да забравят, че са само на 6 точки от опасната зона и битката през пролетта ще е още по-жестока.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).