ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Ботев изпусна Лудогорец в последния си мач за годината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:00 / 16.12.2015Коментари (0)2960
©
Ботев изигра силен мач и тотално надигра Лудогорец, но двата тима завършиха 1:1 в отложен двубой от 12-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Около 100 зрители на естествен терен №1 в "Коматево" видяха атакуващ футбол от водените от Иван Кочев момчета, но множеството пропуски и великолепните изяви на стража на "зелените" лишиха "канарчетата" от успеха.

Срещата стартира равностойно, като в първите 10 минути отборите се разузнаваха и не предприемаха рискове в атака. В 14-ата минута Рангел Игнатов изпълни ъглов удар, топката се насочи към вратата и без никой да играе с нея прекоси голлинията, като по този начин "жълто-черните" откриха резултата. В 26-ата минута Виктор Пенчев изпълни свободен удар от около 22 метра, но стражът на разградчани се намеси отлично и изби влизащата под гредата топка.

В заключителните 15 минути на първата част пловдивчани вдигнаха рязко оборотите, а гостите трудно минаваха центъра на терена. В 35-ата минута, след отлично двойно подаване, Петър Чалъков остана очи в очи с вратаря на Лудогорец и стреля, стражът спаси, а кълбото се озова в краката на Йордан Атанасов, който също шутира, но след рикошет кълбото премина над вратата. В 39-ата минута Рангел Игнатов бе близо до това да вкара красиво попадение, но ударът му от ъгъла на наказателното поле прати топката на сантиметри над напречния стълб. В заключителните секунди на първата част ботевистите направиха нов фрапантен пропуск, след като Рангел Игнатов пропусна да се разпише с удар от 14 метра, който бе насочен право във вратаря на "зелените".

След почивката доминацията на "канарчетата" продължи, но абсолютно нелогично на фона на показаното гостите стигнаха до равенството 5 минути след началото на втората част, а попадението дойде след колективна грешка в отбраната на Ботев. Само 120 секунди по-късно ботевистите бяха близо да възстановят аванса си, но Радослав Апостолов на свой ред изпусна останал очи в очи с вратаря на Лудогорец. В 65-ата минута "жълто-черните" направиха бърза комбинация в средата на терена и Йордан Атанасов получи топката на отлична позиция пред наказателното поле, но си я поведе лошо и изпусна да остане сам срещу стража на "зелените".

3 минути по-късно играч на гостите бе изгонен, след като получи втори жълт картон за грубо влизане срещу Исмет Рамадан. В заключителните 20 минути на срещата отборът на Лудогорец изпадна в глуха защита, а играта се водеше изцяло в половината на разградчани. В 75-ата минута "канарчетата" изпълниха последователно три ъглови удара, но и трите центрирания бяха отразени от отбраната на "зелените". В 78-ата минута Рангел Игнатов проби по левия фланг и след като остана сам срещу вратаря на разградчани стреля, но и този удар бе отразен от вратаря на гостите, който с изявите си се превърна в герой за своя тим.

В 84-ата минута защитник на "зелените" върна с крак топката към вратаря си, но главният съдия подмина ситуацията. В 88-ата минута Рангел Игнатов центрира от ъглов удар, Исмет Рамадан се извиси над всички и засече с глава, но стражът за пореден път се намеси великолепно и изби влизащата под гредата топката. В последните минути гостите на няколко пъти умишлено бавеха времето, падайки на земята за оказване на медицинска помощ. В добавеното време отчаянието на разградчани взе връх и вратарят получи жълт картон, след като забави подновяването на играта от аут. Секунди преди последния съдийски сигнал героят за "зелените" бе на път да се превърне в грешник за тима си, след като излезе неразчетено за една дълга топка и кълбото се насочи към вратата, но защитник на Лудогорец изби.

По този начин Ботев ще зимува на 5-то място след изиграването на мачовете от първия полусезон. "Канарчетата" имат в актива си 31 точки, като са на 9 от лидера Славия.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: