БФС изхвърля Литекс от "А" група утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:03 / 15.12.2015
3655
Литекс ще бъде изваден от "А" група утре. Дисциплинарната комисия на БФС ще заседава от 11,30 часа. Нелогичен прочит на дисциплинарния правилник няма да има - тоест отбо­рът от Ловеч ще бъде отстранен на основание на член 28, ал. 1. А той гласи:

За напускане на терена от група състезатели или от целия отбор, довело до прекратяване на срещата, на напусналите състезатели се налагат наказания - ССП за 1 (една) година, считано от датата на провинението, и глоба в размер на две хиляди и петстотин лева на състезател. Отборът се изважда от групата, а на ФК се налага имуществена санкция в размер на двадесет хиляди ле­ва.

Първо се създаде погрешно мнение чрез личен коментар от заместник-председателя на дисципа Георги Камишев, че тази точка изобщо нямало да се разглежда, тъй като "тя се отнася само за случаите, когато състезателите или целият отбор тръгнат да напускат сами".

Всъщност според дисциплинарния правилник Литекс ще бъде изхвърлен от "А" група, отделно клубът ще понесе финансова санкция, а Стойчо Стоилов трябва да бъде санкциониран за период от 1 година да изпълнява ролята си на служебно лице, като отделно заплати глоба от 15 000 лева. Това гласи алинея 4 от правилника.

Именно на база член 28, ал. 1 през пролетта БФС изхвърли "Места" (Хаджидимово) от "В" група, след като треньорът им нареди на отбора да напусне терена.

Очаква се по време на утрешното заседание на дисципа сериозно наказание да отнесе и Левски. Първата причина е, че в доклада от прекратения мач на "Герена" е описано още, че делегатът е бил ударен с хвърлен предмет от сектора с фенове на домакините.

Отделно на заседанието ще бъдат разгледани и инцидентите от предходния мач между Литекс и Левски - 1/4-финала за купата на България в Ловеч. Решението бе отложено на предишната сбирка, която бе точно преди двубоя от 20-ия кръг на "А" група на "Герена". На 8 декември фенове на "Левски" влязоха в сблъсъци с ловешката полиция на стадиона, като имаше и пострадали.

Източник: в. "24 часа"



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).