ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (19)
Съдии порязаха "канарчетата" в Ловеч
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:07 / 10.12.2015Коментари (1)2630
©
Ботев загуби с 0:3 от Литекс в отложен мач от 9-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на естествения терен на базата на "оранжевите" в Ловеч и противопостави два от водещите отбори в шампионата. Двата тима направиха равностойна първа част, но след почивката в главни действащи лица се превърнаха съдиите, които с действията си подариха победата на ловчанлии. Бригадата от Плевен, която бе обявена преди повече от 3 седмици, че ще ръководи срещата, отсъди несъществуваща дузпа за "оранжевите" и зачете гол от засада за домакините.

Още в 4-ата минута "оранжевите" бяха близо до откриване на резултата, след като футболист на домакините засече с глава центриране от ъглов удар, но за късмет на пловдивчани топката се отклони от напречния стълб. Отговорът на "канарчетата" бе мълниеносен и само няколко минути по-късно Рангел Игнатов изпълни корнер, а Милко Георгиев се размина на сантиметри с кълбото и защитник изби. В 11-ата минута Игнатов се пребори за топката в половината на домакините и кълбото се насочи към оставащия сам срещу вратаря Виктор Пенчев, но стражът на ловчанлии демострира добра скорост и изпревари нападателя.

В 26-ата минута "жълто-черните" организираха добра атака по левия фланг, при която Рангел Игнатов овладя кълбото, напредна и от ъгъла на наказателното поле стреля, а вратарят на домакините отново се намеси отлично и предотврати сигурен гол, избивайки кълбото. В 37-ата минута домакините поведоха, след като Тонислав Йорданов изпълни прецизно свободен удар от около 24 метра. 4 минути по-късно домакините осъществиха скоростна атака, която завърши с опасен удар от границата на наказателното поле, но кълбото премина на метър от левия страничен стълб.

В началните минути на втората част "канарчетата" бяха по-активният тим. В 48-ата минута Рангел Игнатов центрира от ъглов удар, топката бе избита и отново попадна в крилото, последва ново центриране и топката се озова в непокрития Атанас Куманов, който с глава от няколко метра пропусна отлична възможност, пращайки топката в ръцете на вратаря. В 53-ата минута Тонислав Йорданов бе изпуснат от отбраната на пловдивчани и се озова очи в очи с Атанас Гичев, но ударът му бе отразен по великолепен начин от стража.

Така се стигна до решаващата 62-ра минута, в която съдийската бригада ощети сериозно "канарчетата", при това на два пъти. "Оранжевите" организираха атака по десния фланг, футболист на домакините получи пас в наказателното поле, но при опита си да овладее топката я пое с ръка, което остана незабелязано от съдиите. Последва пас към точката на дузпата и удар към вратата на "жълто-черните", който бе отразен с глава от Георги Купенов. Главният съдия Мирослав Михайлов обаче посочи бялата точка, което вбеси футболистите и щаба на пловдивчани. След няколко минутни спорове, в които играчите на Ботев показаха кръвта от носа на Георги Купенов, която се стичаше след съприкосновението с топката, съдията не промени решението си и Тонислав Йорданов бе точен от бялата точка за 2:0.

Това попадение изцяло наклони везните в полза на Литекс, а в играта на "канарчетата" настъпи хаос и "жълто-черните" не съумяваха да организират нищо опасно в атака. В 77-ата минута Виктор Пенчев получи втори жълт и респективно червен картон за игра с ръка в наказателното поле на отбора от Ловеч и по този начин пловдивчани останаха с човек по-малко. В 83-ата минута футболист на Литекс получи пас зад гърба на отбраната на Ботев и въпреки, че беше в положение на засада, страничният рефер Павел Георгиев остави играта да продължи и след взаимодействие в наказателното поле резултатът стана класически.

Любопитното е, че същата съдийска бригада ръководи двубоя между Литекс и Ботев от Елитната юношеска група до 17 години само преди няколко месеца. Тогава "жълто-черните" отново имаха сериозни претенции към съдийството на Мирослав Михайлов, Мартин Мачев и Павел Георгиев. Припомняме, че тогава ловчанлии победиха с 2:1, а победното попадение за домакините падна след нарушение в нападение срещу защитник на "канарчетата".

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
има ли въобще смисъл да се коментира. закривай БФС-то и това е. платени съдии, психясали агитки. днес един се плюнчеше, че не можело полицията да бие всички от агитката на Левски, защото видите ли сред тях имало и нормални хора, които били принудени да стоят с агитката поради това, че мястото за гостите е само едно. трябвало да има два участъка за гости един за нормални и друг за ненормални. според мен нормалните хора отдавна са спрели да ходят на мачове точно заради такива изцепки, но това е друга тема. ама никой и дума не обелва, като снимат вандалите и да им налагат доживотни забрани за посещение на спортни мероприятия от всяка агитка като изгонят по стотина човека и смятам, че нещата ще се успокоят. лошото е ако изгонят на шампиона сто човека от агитката кой ще вика за Гела
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Петъчен футболен маратон - три мача в Първа лига днес
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: