ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Ботев загуби голмайстора си при загуба от Славия в U19
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 30.11.2015Коментари (0)2166
© botevplovdiv.bg
Юношите на Ботев допуснаха минимална загуба с 0:1 от Славия в среща от 15-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двата тима направиха равностоен мач на изкуствения терен на стадион "Овча Купел" в столицата, а момчетата на Иван Кочев определено могат да съжаляват, че не си тръгнаха поне с точка от София. 

В заключителните секунди на двубоя, при единоборство в половината на "белите", Борис Тютюков получи травма в ръката и след направен медицински преглед се оказа, че има счупване на лявата китка, поради което ще пропусне оставащите мачове от есенния дял на шампионата.

"Жълто-черните" изиграха добра първа част, в която владееха топката в по-големи периоди от игровото време и имаха по-чистите голови положения. В 3-ата минута "белите" изпълниха свободен удар на около 22 метра от вратата на Атанас Гичев, а кълбото се размина на сантиметри от страничния стълб. В 18-ата минута Исмет Рамадан падна в наказателното поле на "белите", но главният съдия Вихрен Манев подмина ситуацията. Две минути по-късно Рангел Игнатов проби отляво, залъга защитник и стреля от 15 метра, но слабо и право във вратаря.

В 24-ата минута Исмет Рамадан пробва удар от 20 метра, но опитът му бе неуспешен и кълбото мина встрани от вратата. В 28-ата минута "белите" организираха атака по десния фланг, която завърши с центриране и играч на столичани засече с глава от точката на дузпата, а топката профуча на метър над напречната греда. В 39-ата минута Рангел Игнатов получи топката в наказателното поле на домакините и от отлична позиция шутира в близкия ъгъл, а стражът на столичани се намеси добре и изби. Най-чистото положение за ботевистите през първата част бе сътворено в последната 45-та минута, когато Исмет Рамадан се озова очи в очи със стража на Славия, но вместо да стреля реши да подава към Рангел Игнатов, който от 12 метра пробва шут, но той се отклони от защитник.

През втората част "белите" изравниха играта, като особено в първите няколко минути след почивката вдигнаха рязко оборотите и осъществиха домакински натиск. В 48-ата минута напречната греда на вратата на Атанас Гичев бе разтресена с топовен удар от около 22 метра, но за щастие на стража на "жълто-черните" след допира със стълба топката тупна около голлинията и след това бе избита. В 54-ата минута Рангел Игнатов центрира остро от свободен удар, но вратарят на домакините внимаваше и улови. В 56-ата минута Петър Чалъков се пребори за кълбото в половината на Славия, то се озова в Борис Тютюков и нападателят центрира към Виктор Пенчев, но капитанът бе изпреварен от защитник на няколко метра от вратата на "белите", като само отличната изява на бранителя предотврати гола.

В 61-ата минута футболист на столичани стреля точно от границата на наказателното поле на Ботев, но право в Атанас Гичев. В 66-ата минута софиянци откриха резултата, след като топката бе центрирана отдясно, Атанас Гичев не се намеси добре и изби лошо кълбото, което се озова в краката на играч на Славия и той от няколко метра разстреля стража за 1:0. "Жълто-черните" имаха отлична възможност да стигнат до равенството в 77-ата минута. Рангел Игнатов получи пас зад гърба на "бялата" защита и останал сам срещу вратаря стреля, стражът отклони удара му и топката попадна в Иван Кирев, който с удар от границата на наказателното поле не успя да уцели опразнената врата.

В 81-ата минута вратарят на славистите се засуети с топката в крака и бе притиснат от няколко футболисти на "канарчетата", но в крайна сметка успя да изчисти кълбото. В 89-ата минута Радослав Апостолов стреля от 18 метра, но стражът на "белите" се бе пласирал по най-добрия начин и спаси. В първата минута на даденото от съдията продължение Борис Тютюков влезе в единоборство с футболист на Славия в половината на столичани, след което се строполи на земята и при падането се приземи лошо на лявата си китка, а топката излезе в ъглов удар. При последвалото центриране Атанас Ташолов бе оставен непокрит и стреля с глава от 3-4 метра, като само прекрасното спасяване от страна на стража на Славия лиши "жълто-черните" от изравнителен гол.

Въпреки загубата, отборът на Ботев остава в горната половина на таблицата и продължава да е в битката за призовите места. В следващия кръг "канарчетата" приемат Берое, като двубоят е в неделя (06.12) от 13:30ч. на базата в "Коматево".

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: