Локо с първа победа след драма срещу Черно море

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:26 / 21.09.2008
8106
Локо постигна първа победа в новото първенство, след 1:0 срещу Черно море на "Лаута". Двубоят бе изключително драматичен и неврен. Върхът на драмата бе в 50-та минута, когато след сблъсък в наказателното поле вратарят Кирил Акалски получи аркада и комоцио, и бе изнесен с линейка от терена. В игра се появи абсолютният 17-годишен дебютант Стефано Кунчев, който обаче се справи блестящо със задачата и запази вратата си суха. Единственото попадение отбеляза нападателят Димитър Илиев още в 10-та минута.

Срещата започна с атаки към вратата на гостите. След само десет минути игра Даксон Да Силва стреля изключително опасно от границата на наказателното поле, Хмарук успя да избие топката, но тя попадна в Димитър Илиев който технично елеменира съпротивата на защитниците около него и с плътен удар вкара за 1:0.

В 22-та минута "смърфовете" организираха хубава постепенна атака, завършила с опасен удар на Даксон на сантиметри от сглобката на вратата на гостите. Само 3-минути след бразилеца и Петър Кюмюрджиев отправи страхотен изстрел, но и неговият удар премина на сантиметри над напречната греда. След преполовяването на играта гостите постепенно започнаха да натискат Локо в търсене на изравнителен гол, а публиката на домакините запя химна в чест на утрешния празник - 100 години независимост.

В 27-та минута след няколко последователни центрирания на "моряците" Йордан Юруков отправи удар с глава над гредата.

След още десет минути игра няколко поредни удара от границата на наказателното поле на играчи на гостите бяха парирани от защитниците на "черно-белите". Все пак бившият "смърф" Георги Илиев успя да прокара с удар една топка и опасно да я насочи в рамките на вратата, но Кирил Акалски с вечина парира изстрела.

Пет минути преди почивката Даксон и Искрен Писаров организираха бърза атака от дясно, която бразилецът завърши с удар, спасен с вещина от Хмарук.

В началото на второто полувреме настъпи и драмата на терена. След само 5 минути игра Акалски бе фаулиран от нападател на гостите във въздуха, съдията си замълча и не отсъди нарушение, вратаря подгони избитата топка и я достигна, но в този момент получи шут в главата от футболист на гостите и остана неподвижен на тревата. 5 минути трябваха на лекарския екип, за да вдигне на крака и изнесе с линейка юношата на Марица.

На мястото на Акалски влезе 17-годишния абсолютен дебютант Стефано Кунчев, привлечен това лято от ФК Векта.

Гостите разбраха, че могат да се възползват от неопитността на младия вратар и започнаха да изсипват центрирания в наказателното поле на "черно-белите". При едно от тях на Александър Александров - Кривия Георги Илиев стреля опасно със задна ножица, но ударът му премина на сантиметри покрай гредата.

Малко след този удар бе и най-големият тест за Кунчев. Съдията отсъди пряк свободен удар на границата на наказателното поле, а зад топката застана Александър Александров. Кривия изпълни технично, насочвайки топката в ъгъла на вратата и всички вече виждаха как резултата ще бъде изравнен, когато с невероятна намеса младия Кунчев успя да изчисти топката в корнер.

Стихийният натиск на гостите до края на двубоя не даде резултат. Единственото по-интересно до края бе, че Станислав Стоянов от варненци получи втори жълт и съответно червен картон десет минути преди края, когато спря откъсващият се Димитър Илиев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).