ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Ботев с класика над Локомотив в градското дерби в U19
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:35 / 22.11.2015Коментари (3)4925
© Plovdiv24.bg
Ботев постигна убедителна победа с 3:0 над Локомотив в градското дерби от Елитната юношеска група до 19 години. Дербито от 14-ия кръг на U19 се игра на централния терен на базата на "жълто-черните" в "Коматево" и бе изгледано от около 800 зрители. Момчетата на Иван Кочев надиграха тотално своя съперник и определено могат да съжаляват, че не постигнаха още по-изразителен успех.

Двата тима стартираха равностойно срещата и в първите десет минути липсваха каквито и да е ситуации пред двете врати. След това обаче "канарчетата" взеха инициативата в свои ръце и натикаха гостите в собствената им половина. В 11-ата минута Исмет Рамадан получи пас зад гърба на "черно-бялата" отбрана, вратарят на "смърфовете" изби кълбото и то попадна в Александър Грънчарски, който не успя да уцели опразнената врата, пропускайки отлична възможност. В 13-ата минута Рамадан отново бе изпуснат от защитата на Локомотив и пусна топката покрай стража на "черно-белите", а вратарят извърши нарушение срещу нападателя. Главният съдия Радослав Гидженов спести червения картон за стража и му показа само жълт. Рангел Игнатов центрира от свободния удар, а Исмет Рамадан с глава прати топката в мрежата за 1:0.

В 18-ата минута "канарчетата" изпълниха ъглов удар и след кратко разбъркване Александър Грънчарски засече с глава, но неточно. В 21-ата минута Виктор Пенчев намери Милко Георгиев, а крилото шутира от границата на наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Локомотив за 2:0. Въпреки комфортния аванс ботевистите продължиха да диктуват случващото се, като имаха огромно преимущество във владението на топката. В 41-ата минута Грънчарски се пребори за кълбото в половината на "черно-белите" и стреля от 17 метра, но право във вратаря, който спаси без проблем. След 60 секунди ботевистите осъществиха мълниеносна контраатака, при която Радослав Апостолов намери Виктор Пенчев, капитанът овладя и шутира от границата на наказателното поле, но силният му удар прати топката встрани от вратата. В 44-ата минута "жълто-черните" направиха нов невероятен пропуск, след като Атанас Куманов пропусна да порази вратаря с удар от 3 метра, пращайки кълбото над вратата.

След почивката ситуацията на терена не се промени по никакъв начин и възпитаниците на навършилия преди седмица 50-години Иван Кочев продължиха да са по-активният отбор. В 47-ата минута Рангел Игнатов проби отляво и центрира, стражът се размина с кълбото и то се насочи към Александър Грънчарски, но топката бе по-висока от необходимото и халфът не успя да засече. В 58-ата минута Рангел Игнатов пробва интересно изпълнение на ъглов удар, пращайки кълбото директно към вратата, но стражът на "черно-белите" внимаваше и изби.

В 62-ата минута "канарчетата" сложиха точка на интригата с трети гол. Радослав Апостолов овладя топката в половината на Локомотив, напредна и стреля от 22 метра, а кълбото описа странна парабола и след неумела изява на стража влетя във вратата за 3:0. 3 минути по-късно Грънчарски също пробва късмета си, но ударът му от 25 метра мина над вратата. След още минута игра Игнатов се отскубна по левия фланг и след като преодоля защитник стреля силно, а вратарят на "черно-белите" предотврати ново попадение. В 76-ата минута на двубоя зрителите по трибуните изпаднаха в бурна радост, след като научиха, че представителният отбор на "канарчетата" е повел с 2:1 във Варна на Черно море. В 83-ата минута гостите стигнаха до най-чистото си положение, след като играч на "смърфовете" бе изпуснат от отбраната на Ботев и стреля от границата на наказателното поле, но Атанас Гичев се намеси великолепно и запази мрежата си суха.

По този начин "жълто-черните" остават в горната половина на класирането и заемат 6-то място с актив от 24 точки. "Канарчетата" обаче са с две срещи по-малко от преките си конкуренти. В следващия кръг ботевистите гостуват на Славия.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: