БФС лъже за Ботев и УЕФА - Боби Михайлов искал да изрита "канарчетата" от "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:46 / 20.09.2008
6137
Българският футболен съюз лъже, че наказанието на Ботев (Пловдив), което наложи ДК за расистки плакати е заради УЕФА, съобщи Sportal.bg. Според източници на електронното издание централата е започнала открита война с пловдивчани и използва техните фенове като защита, за да изпълни истинската си цел - по възможност да изрита Ботев от "А" група.

Както е известно, поради издигнат плакат с нацистки намек на мача Левски - Ботев в агитката на пловдивчани, клубът загуби 3 точки от своя актив и бе глобен с над 37 000 лева. Скандалното в случая обаче е, че наказанието бе наложено месец по-късно в абсолютен разрез с правилата на централата. Единственото обяснение бе, че хората на Боби Михайлов нямали нищо общо с наказанието, което идва от УЕФА.

Истината обаче се оказа съвсем друга, според електронния сайт. Преди известно време в централата на УЕФА се получава имейл със снимка от прословутите расистки изпълнения на пловдивчани. Предвид непроверената достоверност на снимката, както и недоказуемостта на това, от кой отбор е въпросният човек издигнал скандалния плакат, от европейската централа пращат факс до БФС. В него не се казва, че трябва да бъде наложено наказание, а се препоръчва на БФС да направи забележка на провинилите се, както и на българския футбол като цяло.

Това обаче е достатъчно на централата да се скрие зад УЕФА и да отнеме 3 точки от актива на Ботев. Според нашите източници лично президентът на БФС Борислав Михайлов отдавна е вдигнал мерника на пловдивчани заради сериозните съдебни дела, които водят двете страни в случая с Георги Христов и с негово съгласие се търси начин Ботев да бъде изхвърлен от "А" група по административен път.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).