ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Ботев нанесе първа загуба на Славия в U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 08.11.2015Коментари (0)2681
©
Юношите на Ботев победиха с 1:0 Славия в среща от 12-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. "Жълто-черните" изиграха най-силния си мач от началото на сезона и заслужено се поздравиха с успех. Възпитаниците на Иван Цветанов нанесоха първа загуба на "белите", които до момента имаха осем победи и едно равенство.

"Канарчетата" започнаха много силно двубоя и в първите 15 минути изцяло владееха инициативата и диктуваха случващото се на естествен терен №1 в "Коматево". В 5-ата минута Ангел Бастунов направи впечатляващ пробив през няколко футболисти в бяло и се озова на отлична позиция на няколко метра от вратата, но ударът му прати кълбото на метър от страничния стълб. В 8-ата минута топката бе изсипана към половината на Славия, настъпи сериозно неразбирателство в редиците на столичани и Мартин Татаров се извиси над всички, засичайки с глава, но кълбото мина на сантиметри от гредата. В 13-ата минута пловдивчани направиха нов невероятен пропуск, след като Васил Василев успя да играе с топката след ъглов удар, тя се насочи към аутлинията, но Мартин Татаров се пребори за нея и я върна към Ангел Бастунов, а нападателят от няколко метра реши да подава, вместо да шутира и сериозната опасност премина.

В 18-ата минута Георги Стайков пусна пас наляво към Ангел Бастунов, който преодоля защитник и стреля от границата, но отново неточно. С течение на времето "белите" поизравниха играта, но "жълто-черните" продължиха да са по-активният тим. В 21-ата минута Ангел Бастунов за пореден път създаде главоболие на бранителите на софиянци, след като проби отдясно и се озова на 10 метра от вратата, но в решаващия момент загуби равновесие и пропусна. В 30-ата минута столичани отговориха на предизвикателството, след като играч на Славия се отскубна по десния фланг и прати топката към точката на дузпата, а там негов съотборник засече от воле, но за радост на пловдивчани ударът бе неточен. В 34-ата минута Симеон Симеонов се намеси великолепно, отразявайки удар от воле от 15 метра.

След почивката ситуацията на терена не се промени и ботевистите продължиха да бъдат по-настоятелни. В 43-ата минута Денислав Минчев се озова с топката в крака на 12 метра встрани от вратата и стреля, но защитник на Славия застана пред крилото и с тялото си блокира удара. При последвалия корнер Васил Василев се извиси над всички и засече с глава, но слабо и във вратаря. В 45-ата минута Мартин Татаров пробва нетрадиционно решение и шутира изненадващо от 25 метра, но стражът на гостите внимаваше и изби в ъглов удар.

В 51-ата минута опитите на пловдивчани за гол бяха възнаградени. Милен Златков направи великолепен пробив в половината на "белите" и изведе Мартин Татаров очи в очи с вратаря на Славия. Нападателят овладя топката и стреля, вратарят спаси, но кълбото се озова отново в Златков, който с прецизен удар под гредата откри резултата - 1:0. В 55-ата минута белите осъществиха атака по левия фланг, която завърши с остро центриране, топката се отклони от тялото на Димитър Калчев и премина на не повече от метър над напречната греда на Симеонов. След попадението на "канарчетата" двата тима заиграха на много високи обороти, като атаките следваха непрестанно и пред двете врати, но липсваше точният завършващ удар. В 66-ата минута футболист на "белите" се оказа непокрит на границата на наказателното поле на Ботев и стреля, но право в тялото на бранител. До края на срещата гостите разчитаха на хаотични центрирания, които не затрудниха сериозно "жълто-черната" отбрана.

По този начин "канарчетата" събраха актив от 19 точки. В следващия кръг пловдивчани почиват, тъй като по програма трябваше да играят с разпадналия се Локомотив (София).

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: