Двама от сърбите в "Цар Симеон" на световното първенство по колоездене

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 17.09.2008
780
Двама от сръбските състезатели в пловдивското колоездачно дружество "Цар Симеон Рея 96" - Александър Дукич и Драган Спасич, са включени в състава на представителния национален отбор на Сърбия за предстоящото световно първенство по колоездене на шосе във Варезе, Италия. Информацията съобщи сръбския мениджър Миролюб Кръстич - Кърле, който ще води тима в Италия. Дукич, който ще участва в категория до 23 години, завършваше редовно в първите 10-ина на финалните спринтове на Обиколката на България, а Спасич(който ще участва в категория "Елит") финишира шести във крайното класиране и остави много добри впечатления.

„Това е голямо признание както лично за Спасич и Дукич, така и за българския им клубов, за които се състезават - Цар Симеон Рея96. Двамата които се представиха много добре по време на 58-мата международна колоездачна обиколка на България и съвсем заслужено те попаднаха в състава на сръбския държавен тим", коментира Миролюб Кръстич-Кърле.

За българският национален отбор пък бе вкючен състезавалият се за "Цар Симеон" бегач Стефан Христов. В момента най-добрият катерач на България кара за италианския Нипо Ендека, като преотстъпен от КД "Цар Симеон". Заедно с него в Италия заминава и Красимир Коев, който кара за Палмейрас Тавира. Покани за участие са отклонили Ивайло Габровски от КК "Несебър" и Данаил Петров от Мартик Португалия, поради участие в други турнири.

Световното първенство в Италия е от 21 септември като първи педалите ще въртят мъжете. Надпреварата при тях е само в един състезателен ден и включва общ старт на 269 километра.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).