Ботев аут за Купата при набор 98 след нова загуба от Септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:39 / 03.11.2015
1987
Ботев загуби с 1:2 от Септември (София) в мач-реванш от 1/8-финалите в турнира за Купата на БФС при набор 1998. В първата среща столичани взеха комфортен аванс от 4:1 и с общ резултат 6:2 продължават за 1/4-финалната фаза. По подобие на срещата в София и днес двубоят бе равностоен през първите 45 минути, но сериозната преднина на "септемврийци" от първия двубой, дошла след спорно съдийство в София, се оказа решаваща и гостите играха спокойно, а "жълто-черните" бяха поставени под напрежение и имаха сериозен брак в действията си.

Мачът стартира великолепно за пловдивчани и още в 5-ата минута резултатът бе открит. След изпълнение на ъглов удар се получи кратко меле в наказателното поле на Септември, при което най-съобразителен се оказа Васил Василев и роденият през 1999-та година защитник с удар по земя вкара за 1:0. Радостта на ботевистите обаче бе изключително кратка и само пет минути по-късно гостите изравниха, след като футболист в "бордо" бе оставен непокрит на няколко метра от вратата и с удар с глава се разписа за 1:1.

В 16-ата минута Иван Михайлов пусна пас зад гърба на защитата и Милко Георгиев се озова очи в очи с вратаря на Септември, но стражът излезе отлично и изби кълбото. В 20-ата минута Петър Чалъков подаде великолепно топката към Исмет Рамадан, а нападателят отправи слаб удар от добра позиция. В 29-ата минута "канарчетата" изтърваха най-чистото си положение да поведат отново, след като Милко Георгиев бе изпуснат от отбраната на Септември и остана сам срещу стража на гостите, но ударът му бе париран от вратаря. Гостите отговориха в 39-ата минута, когато центриране отляво бе засечено от нападател в "бордо", но топката профуча над вратата.

След почивката момчетата на Иван Кочев изнесоха изключително слаба продукция и изцяло предоставиха инициативата на отбора от София. В 52-ата минута появилият се като резерва Рангел Парасков намери Исмет Рамадан, който нахлу към наказателното поле на столичани и пробва нещо средно между удар и центриране, но стражът изби, а топката се отклони на метър от Милко Георгиев и опасността премина. В 55-ата минута гостите стигнаха до ъглов удар, след който футболист на Септември засече с глава, Атанас Гичев се намеси отлично и изби, а кълбото попадна във вратата след добавка, но страничният съдия вдигна флага за засада.

В 58-ата минута бе сложена точка на интригата, след като софиянци организираха атака по десния фланг и след красиво взаимодействие с пета играч на "септемврийци" се разписа за 1:2. След това попадение ботевистите приеха трайно играта в собствената си половина и до края на срещата столичани имаха още няколко добри положения да стигнат до нов гол. От своя страна "канарчетата" разчитаха на епизодични атаки, които бяха отразявани с лекота от защитата на Септември.

В следващия кръг отборът на Септември ще срещне Лудогорец. Двубоите между двата тима са на 13 и 26 ноември, а първият мач от 1/4-финалите е в София.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).