Локомотив се настройва за нещо голямо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
11:00 / 28.10.2015
6957
Кой, ако не Локомотив Пловдив, кога, ако не сега е моментът тимът да спечели Купата на България. "Черно-белите" приемат днес в осмина­финал Монтана. Това е и единствената двойка, която противопоставя тимове от А група на тази фаза. "Смърфовете" имат големи амбиции в надпреварата, като целта им е да играят поне полуфи­нал и евентуално да грабнат трофея.

До тогава обаче има цели три препятствия и дълъг път, който трябва да бъде извървян. Локо обаче има на своя страна опита на футболисти като Мартин Камбуров, Емил Гъргоров, Александър Тунчев, Кирил Котев, Зоран Балдовалиев. "Старче­та", способни да елиминират всеки съперник в един мач и длъжни да изведат тима поне на финал. 

През миналата кам­пания Черно море показа наг­ледно как се прави това. Сега на "Лаута" се надяват, че Купата на България ще влезе и в тяхната витрина за първи път. През 1982/83 "черно-бели­те" вдигат Купата на Съветс­ката армия, но тогава тя ве­че няма статут на национален трофей.

През 2012 година "смърфове­те" играха финал, който обаче бе загубен на "Лазур" от Лудогорец с 1:2. Тогава пловдивча­ни бяха само на 15 минути от триумфа, но бяха наказани от Марселиньо (2 гола). Интересното е, че и двете асистенcии бяха на настоящия халф на Локо Емил Гъргоров. Котев и Тунчев също са печелили ку­пата в своите кариери - през 2006 г. с ЦСКА.

Най-жаден е лидерът Мартин Камбуров, който вярва, че на 25 май догодина може да държи трофея над главата си, защото този черно-бял тим има закалка да го направи. Остава само да си повярва...

Източник: в. "Тема спорт“



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).