ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (28)
Ботев с две убедителни победи над Работнички
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 22.10.2015Коментари (0)2583
Ботев постигна две убедителни победи с по 4:1 над македонския Работнички (Скопие) в контролни срещи. Мачовете се играха на изкуствения терен в "Коматево" и бяха за наборите 2001 и 2002. В часовете преди двата сблъсъка гостите от Македония разгледаха базата и останаха впечатлени от условията, при които се подготвят "канарчетата". Най-сериозно впечатление на македонците направиха множеството терени, спа-центърът и фитнес залата. Юношите от западната ни съседка посетиха и фен-магазина в "Коматево", като си накупиха солидно количество артикули на "жълто-черните".

Първият двубой противопостави наборите 2001 на двата тима. Този мач бе определен като шампионски, тъй като в него се изправиха шампионите на България и Македония за тази възраст. Момчетата на Стефан Стоянов обаче доминираха тотално и заслужено се поздравиха с успеха. През първата част резултатът бе 1:0 за пловдивчани, а точен бе Иван Василев, който получи топката от Кристиан Добрев в наказателното поле и с удар покрай вратаря откри.

След почивката ботевистите вдигнаха още повече оборотите и в рамките на 8 минути, между 43 и 51, стигнаха до три безответни гола. Първо в 43-ата минута Кристиан Добрев центрира от свободен удар, а Петър Петров с глава вкара за 2:0. В 50-ата минута Добрев се отчете с третата си асистенция, след като изведе по прекрасен начин Петър Караангелов, а халфът от движение се разписа за 3:0. Само 60 секунди по-късно Караангелов отбеляза и втория си гол в срещата след удар с глава. Почетното попадение за гостите падна в последните секунди и дойде след перфектно изпълнен свободен удар от 20 метра.

При набор 2002 срещата започна равностойно и в първите седем минути зрителите видяха по две опасности пред двете врати. В 10-ата минута Даниел Иванов откри резултата, след като получи топката в наказателното поле и стреля, топката се отклони от защитник и отново попадна в Иванов, който при втория опит не сгреши - 1:0. В 13-ата минута "жълто-черните" удвоиха аванса си, а голът бе дело на Иво Казаков.

Капитанът на "канарчетата" изпълни нарушение на над 25 метра от вратата на "железничарите", топката описа странна парабола и влетя във вратата за 2:0. Само 5 минути по-късно преднината на пловдивчани стана класическа, след като Даниел Иванов реализира дузпа. До края на първата част нови попадения не паднаха, а играта се водеше предимно в половината на гостите.

След почивката "жълто-черните" продължиха да диктуват случващото се, но направиха редица пропуски пред противниковата врата. Те бяха наказани в 43-ата минута, когато гостите върнаха едно попадение. Последва невероятен пропуск на Атанас Чернев, който от няколко метра не уцели опразнената врата. Все пак, в 65-ата минута, Чернев се реабилитира за пропуска си и след извеждащ пас на Мерт Салимехмед оформи крайното 4:1.

Двата отбора ще продължат сътрудничеството си и в най-скоро време "канарчетата" ще посетят Работнички. Очаква се визитата на "жълто-черните" в Скопие да бъде през пролетта на 2016 година.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Ботев с последна тренировка преди Славия
Браво! Янаки Милев се класира на полуфинал в Турция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: