Ивайло Габровски взе Обиколката на България за трети път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:44 / 14.09.2008
1829
Ивайло Габровски стана трикратен победител в Обиколката на България. След феноменалното му каране в полуетапа Казанлък - Стара Загора, когато облече жълтата фланелка и по-късно направи преднина от 20 секунди на Данаил Петров, днес за Ивайло бе достатъчно да завърши с основната група, за да спечели Тура. Именно това направи колоездачът на "Несебър" и въпреки, че Данаил спечели етапа и взе 10 точки бонификация, Габровски спечели с преднина от още 10 Обиколката на България за трети път. Предишните му победи бяха 2003-а и 2006-а година. По този начин Габровски се изравни с други легендарни колоездачи, като Боян Коцев, който присъства днес на церемонията по награждаването, Христо Заеков и Павел Шуманов. Последният участва в тазгодишната обиколка, въпреки че вече гони 40-ата година, но все пак не успя да направи сензация и завърши по-назад в класирането.

В днешния етап на второ място завърши Евгени Балев от КК "Бургас". Финалът бе много оспорван и фотофинишът определи Данаил Петров за победител, Балев за втори, а на трето място остана представителят на домакините днес "Цар Симеон" - Александър Дукич. Сърбинът, който кара за пловдивския тим, направи няколко много добри финални спринта по време на Обиколката, но чак в последния етап успя да се качи на почетната стълбичка.

Колоездачите завършиха в пакет, въпреки че почти през целия етап трима колоездачи караха сами. Те се откъснаха малко след Свиленград и бяха застигнати преди Пловдив. Сред тях бе колоездачът на "Цар Симеон" Горан Шмелцерович, който дори спечели премия за активност.

В крайното класиране зелената фланелка за спринтьори остана в Хавард Нибо, който спечели с голяма преднина. Бялата фланелка на червени точки пък взе Стефан Христов. Катерачът, който кара за Нипо Ендека в Италия, където отиде от пловдивския тим "Цар Симеон", си бе осигурил трикото още след Кралския етап Казанлък - Стара Загора, но за да бъде официално награден за най-добър катерач на Обиколката на България, трябваше да завърши целия тур. С бялата фланелка за най-добър млад колоездач се окичи Петър Панайотов от КК "Бургас".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).