Ботев взе точка от Литекс у дома

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:08 / 13.09.2008
8499
Ботев Пловдив завърши 1:1 с Литекс и взе една точка от български евробоец във второ поредно домакинство. "Канарчетата" играха добре и нахъсано, като имаха доста добри голови положения.

Срещата започна ужасно за Ботев, тъй като още в шестата минута вече губеха в резултата. Томе центрира от лявото крило и непокрития Сандриньо необезпокояван насочи перфектно топката с глава към ъгъла на вратата на Славчо Тошев, който нямаше шанс да спаси гола. В следващите минути играта се изравни и пред двете врати положенията се редуваха едно след друго. Много добър мач направи Тошев, който на няколко пъти извади 100%-ови положения на нападатели на ловчанлии.

В началото на втората част бе най-спорното положение в мача. След лошо избиване на защитник на Литекс, топката рикошира в Тодор Тимонов, след което Георги Аврамов прехвърли с глава вратаря на Литекс Голубович. Страничният рефер обаче маркира зaсада, тъй като Аврамов бе на 4-5 метра зад защитата по време на рикошета в Тимонов. Това предизвика бурното недоволство на публиката, която за няколко минути спря обидните песни към президента на тима Христолов и започна да пее против съдията.

Няколко минути по-късно обаче "канарчетата" изравниха. В 63-ата минута Ботев получи шанс да изпълни пряк свободен удар на 20-ина метра фронтално срещу Голубович. Зад топката застана Йордан Минев, който с перфектен изстрел прати топката точно в ъгъла, където час по-рано я бе пратил Сандриньо. Голубович се разпъна максимално, но не успя да спаси гола - 1:1.

До края на мача и двата отбора можеха да вкарат победни голове. Дормушали Саидходжа изпусна много добра възможност две минути преди края на мача, но ударът му от границата на наказателното поле бе спасен от Голубович. В една от последните атаки в мача пък при доста спорна ситуация бе даден жълт картон на Том за симулация в наказателното поле на Ботев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).