ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (22)
Ермин Шиляк: Ботев още не е това, което искам да виждам
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 19.09.2015Коментари (0)3857
© Plovdiv24.bg
Преди гостуването на шампиона Лудогорец старши треньорът на Ботев Пловдив Ермин Шиляк даде кратко интервю за "Тема Спорт". Словенецът пожела да говори главно за визитата в Разград, като обеща през следващата седмица да отдели повече време за своята кариера, вижданията му за играта и двубоите срещу Левски, като футболист на Олимпия Любляна.

Г-н Шиляк, какво очаквате от гостуването на Лудогорец?
- Чака ни дълъг път - 4 часа с автобус. Играем срещу един от трите най-силни отбора в българското първенство, от това, което съм гледал. Левски още не съм ги видял, така че за тях ми е трудно да говоря. Лудогорец е много стабилен тим с класни футболисти. Но и моите играчи са добри, така че няма да се дадем без битка. Нормално е Лудогорец да има предимство, да е фаворит. Играе у дома, води ни в класирането. Имаме респект към съперника, но не и страх.

Кои играчи на разградчани ви правят най-силно впечатление?

- Най-добрият им футболист е номер 84 - Марселиньо. Това видях от записите на техните мачове, които изгледах през седмицата. Кешерю също е страшен нападател. На всяка позиция имат алтернативи. Силен отбор без съмнение. Имат ярко изразени индивидуалисти. Ние ще разчитаме на силния си колектив.

Изненада ли ще е, ако Ботев си тръгне с точки от Разград?
- В този мач ще влезем както във всеки друг. Ще се опитаме да играем нашата си игра, имаме своята си философия, която се надявам да ни отведе към успехи. Много важно е как ще се чувстват моите играчи утре, каква ще е настройката им. В края на краищата футбол е, за тези 90 минути може да се случи всичко. Мисля, че в България всеки може да победи всеки и затова е толкова интересно.

Мариян Огнянов ли ще е единственият отсъстващ основен играч за Ботев Пловдив?
- Имаме няколко контузени играчи, но техните травми са стари. Те продължават вече повече от месец, но преди всичко важно е здравето на футболистите. Всеки играч е важен за мен и дава своя принос за отбора. Затова и отсъствието на който и да е било - Огнянов, Балтанов, Юсеин, се отразява на играта ни. Но това е и шанс за другите футболисти да се докажат, да покажат, че заслужено са в отбора. Това вдига и нивото на конкуренция в тима.

Свикнахте ли вече с обстановката в България, с тази в Ботев Пловдив?
- Постепенно привиквам. Твърде кратко време съм тук, само два месеца. Но всичко е нормално. Усещам се приятно, хората са благоразположени. Атмосферата в Ботев е фантастична. Храната е добра, феновете ни са най-добрите в България и го доказват. Те винаги са зад нас и ни помагат. Затова трябва да им се отблагодаряваме с добри игри и победи. В края на краищата футболът е заради феновете.

Как ви се вижда Ботев Пловдив и доближава ли се до представите ви за това как трябва да изглежда отборът като игра?
- Още не е това, което искам да виждам, но постепенно нещата си идват на мястото. Мисля, че играем по-добре, отколкото когато поех отбора. За всяко нещо е нужно време. Изграждането на един стабилен и силен отбор не е кратък процес. Още окомплектоваме отбора. Подписахме с двама чужденци - Кифуети и Чибамба. Преди тях взехме и Старокин, така че, както виждате, нещата се случват, макар и в движение. Те още не са готови физически, но с времето ще може да се възползваме и от техните качества. Целта е с тях да вдигнем още нивото на отбора.
Още по темата: общо новини по темата: 24
21.09.2015
19.09.2015
19.09.2015
19.09.2015
19.09.2015
19.09.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пет години без великия Динко Дерменджиев - Чико
Време е за шоу! Пълни трибуни, битка на терена и надежда за нов "жълто-черен" финал
Хегемон и при подрастващите! Няма кой да бие в България отбора на Марица!
ФК Асеновец: Наши отбори вкараха общо 40 гола през изминалата седмица
Именик свири на Гергьовден на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: