Статистиката сочи: Едо бие Ботев, където го хване!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:42 / 19.09.2015
2586
С мача Лудогорец - Ботев след близо осемгодишно прекъсване се подновява едно старо съперничество. То започва навръх Националния празник на България - 3 март, преди 36 години. Тогава една от най-големите легенди на Локо (Пд) и настоящ треньор на разградчани Едуард Ераносян се изправя за първи път срещу "канарчетата", отбелязва вестник "Меридиан мач".

Като футболист Едо по-често губи от Ботев и напуска терена с наведена глава. От 14-те си мача срещу "жълто-черните" в "А" група, нападателят на "смърфовете" е победител само в три от тях и двойно повече пъти е губещ. Все пак има респектиращо постижение от 5 отбелязани гола. 

Стартът му в пловдивското дерби бе летящ. На споменатия 3 март 1979 година Локомотив (Пд) разбива Ботев с 4:0, а Едо дебютира в битката за Пловдив, вкарвайки четвъртия гол. Безспорно най-важното му попадение е на 11 март 1989 г., с което носи успех на своите с 1:0. Както вече стана дума, повече са загубите му, включително и една много тежка - на 22 август 1987 г. с 2:5.

Като треньор обаче Ераносян успява да вземе реванш от врага на любимия си отбор. През шампионския сезон на Локо (Пд) -2003/04 той води "смърфовете" само в есенния двубой/срещу "канарчетата". А през пролетта изданието на големия пловдивски сблъсък съвпадна с периода, в който Ераносян е изгонен временно от клуба и той се води от Иван Маринов. В единственото дерби, в което е начело на отбора обаче, Едо измъкна трудна победа с 3:2. Четири години по-късно той стигна до успех над Ботев и като треньор на Берое. През 2007 г., "зелените" взеха Битката за Тракия с 2:0.

Сега Ераносян, ще преследва трета победа над "жълто-черните" като треньор. Ако я постигне, ще може да се похвали, че е удрял Ботев с три различи! отбора.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).