Ботев разгроми Реал и продължава напред за Купата при набор 2002

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:55 / 10.09.2015
2208
Ботев победи със 7:1 Реал (Пловдив) в мач от първия кръг на турнира за Купата на БФС при набор 2002. Двубоят се игра на стадион "Гагарин" в Пловдив и премина под пълния контрол на "жълто-черните".

Единствената неприятност пред вратата на "канарчетата" бе в първите секунди, когато играч на домакините бе изтърван от отбраната на Ботев и бе фаулиран от вратаря Мартин Панев, а стражът получи заслужен жълт картон. След изпълнението на фаула топката премина покрай вратата. В 7-ата минута Ангел Табаков центрира, а кълбото мина под плонжа на вратаря на Реал и Дани Иванов се опита да направи добавка от близка дистанция, но пропусна. В 14-ата минута Томислав Георгиев центрира от ъглов удар, стражът на домакините изпусна топката и Иво Казаков от няколко метра прати кълбото във вратата за 0:1.

3 минути по-късно Иван Атанасов изсипа топката към наказателното поле на "сините", а Иво Казаков отправи плътен удар от границата на наказателното поле, но покрай вратата. В 22-ата минута Томислав Георгиев записа втора асистенция, след като центрира от корнер, а Станислав Работов с мощен удар от въдуха разстреля вратаря за 0:2. В 28-ата минута "жълто-черните" изпълниха късо ъглов удар, след който Ангел Табаков залъга защитник и прати топката към пенала на Реал, но този път Станислав Работов стреля слабо.

В рамките на 4 минути, между 29 и 32, ботевистите реализираха три попадения. В 29-ата минута Илия Смилянов шутира от 20 метра, стражът не се намеси убедително и кълбото влетя във вратата за 0:3. След 60 секунди Даниел Иванов се озова очи в очи със стража на Реал и не се полакоми, а подаде към Томислав Георгиев, който на празна врата вкара за 0:4. След нови 120 секунди двамата повториха упражнението, като този път Иванов пусна отличен пас в коридор към Георгиев, а крилото с диагонален удар се разписа за 0:5.

На почивката в "жълто-черния" тим бяха извършени редица смени, но въпреки това играта отново се водеше изцяло в половината на Реал. Само 2 минути след старта на втората част Даниел Иванов прати топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада. В 50-ата минута Мартин Иванов остана очи в очи с вратаря на домакините и с удар покрай него също записа името си сред голмайсторите - 0:6. В 59-ата минута "канарчетата" реализираха най-красивия си гол, след като Петър Итов получи топката на границата на наказателното поле и с красив прехвърлящ удар се разписа за 0:7. Малко преди края "сините" стигнаха до почетен гол, дошъл след груба грешка в отбраната на Ботев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).