ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Осем храбри "канарчета" извоюваха инфарктна победа над Верея при U19
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 08.09.2015Коментари (2)3461
Ботев постигна изключително драматична победа с 3:1 над Верея (Стара Загора) в мач от 3-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Момчетата на Иван Кочев показаха невероятен характер и воля за победа, след като получиха три червени картона и завършиха срещата с осем души.

Двубоят стартира ужасяващо за "канарчетата" и още в 7-ата минута пловдивчани сбъркаха в отбрана, а вратарят Атанас Гичев извърши нарушение в наказателното поле, за което главният съдия му показа червен картон и отсъди дузпа за гостите. "Сините" реализираха от бялата точка, след като Цвятко Золов прати топката в обратния ъгъл на появилия се в игра Евгени Бакларов. В 12-ата минута Атанас Ташолов пусна отличен диагонален пас към Рангел Игнатов, който се озова на отлична позиция, но страничният съдия маркира несъществуваща засада и спря добра възможност на пловдивчани. В 16-ата минута футболист на "заралии" стреля от 20 метра, а Евгени Бакларов се намеси и спаси.

В 24-ата минута Исмет Рамадан получи топката в наказателното поле и стреля от 12 метра, но над вратата. В 30-ата минута ситуацията за "жълто-черните" се усложни допълнително и пловдивчани получиха втори червен картон. Евгени Бакларов сбърка при изнасянето на топката и Йордан Атанасов фаулира откъсващ се нападател, а съдията Мустафа Шефкет не се поколеба и показа втори червен картон за "жълто-черните". При последвалия свободен удар топката се отклони от страничната греда на вратата на Ботев. В 39-ата минута Рангел Игнатов центрира от ъглов удар, а кълбото кацна на главата на Здравко Дерменов, който от 2 метра го прати над напречния стълб.

След почивката момчетата на Иван Кочев се хвърлиха напред и и показаха невероятен характер и воля за победа. В 51-ата минута Рангел Игнатов шутира от 20 метра, но диагоналният му удар попадна право във вратаря. В 57-ата минута Игнатов центрира отляво, а Борис Тютюков се пребори между защитниците и с глава изравни резултата - 1:1. В 61-ата минута гостите отправиха удар към вратата на "жълто-черните", но Евгени Бакларов спаси. В 68-ата минута "канарчетата" направиха невероятен пропуск. Рангел Игнатов подаде към Исмет Рамадан, който от 10 метра стреля неточно. След 120 секунди Атанас Ташолов сбърка в отбрана и играч на Верея остана очи в очи с Евгени Бакларов и стреля, но роденият през 1999 година страж се намеси великолепно и отрази удара.

През втората част главният съдия Мустафа Шефкет се отличи с редица неадекватни отсъждания, като освен неотсъдени нарушения в полза на "канарчетата", нашари с жълти картони почти всички футболисти на Ботев и спести множество картони за гостите. В 76-ата минута Рамадан шутира от границата на наказателното поле, но кълбото отново не пожела да влезе във вратата и излезе в аут. В 79-ата минута гостите също изпуснаха невероятно положение, след като центриране отляво бе засечено от футболист в "синьо", но ударът от 3 метра мина над вратата.

В 81-ата минута борбеността на "канарчетата" бе възнаградена и пловдивчани стигнаха до пълен обрат, след като Исмет Рамадан разстреля вратаря с топовен шут от 10 метра. В минутите до края ботевистите се затвориха и не оставиха никакви шансове на съперника си да стигне до каквито и да е положения. Още повече, че около 90-ата минута "жълто-черните" се настаниха в половината на Верея и хитро забавиха времето с няколко тъча и ъглови удара. Във втората минута на даденото от съдията продължение, Борис Тютюков остана на отлична позиция и стреля, а след лек рикошет кълбото влетя във вратата на Верея за трети път. Тютюков изрази бурно радостта си и съблече фланелката си, а главният съдия, който бе раздал картони на почти целия "жълто-черен" тим, не бе пропуснал и нападателя, и Тютюков получи втори жълт и респективно червен картон.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Мустафа Шефкет е силно препоръчително да не стъпва в Пловдив скоро време!
+2
 
 
Страхотни сте момчета! Имате си тренер лъв и на вас е предал лъвския си характер! Герои!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: