ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Ботев с нелепа загуба от Литекс в Ловеч при U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:46 / 01.09.2015Коментари (0)4423
Ботев допусна нелепа загуба с 1:2 от Литекс в среща от втория кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествения терен на базата на "оранжевите" в Ловеч.

Двата тима изиграха равностоен мач, в който си разделиха по едно полувреме. Домакините успяха да поведат с 2:0, а в средата на втората част "канарчетата" върнаха едно попадение чрез Ерик Смилянов. В заключителните минути момчетата на Иван Цветанов доминираха тотално, като ловчанлии трудно минаваха центъра на терена и само множеството пропуски лишиха пловдивчани от спечелването поне на точка.

В първите 10 минути липсваха ситуации пред двете врати, а отборите не предприемаха каквито и да е рискове. В 13-ата минута "оранжевите" изпълниха ъглов удар, топката прескочи купа от играчи и стигна до футболист в "оранжево", който преодоля защитник и центрира, а от няколко метра негов съотборник вкара за 1:0. В 20-ата минута Здравко Жилов преодоля елегантно съперник и се устреми към наказателното поле на домакините и стреля, но ударът му бе блокиран.

В 29-ата минута "жълто-черните" разтресоха левия страничен стълб на вратата на Литекс. Милен Златков центрира отляво, а Здравко Жилов с глава отклони кълбото, но то се удари в гредата. В 38-ата минута домакините също удариха греда, като положението бе копие на първия гол в срещата. Центриране отдясно завърши с удар от движение, който се отклони от страничния стълб и топката бе уловена от Евгени Бакларов. Секунди преди последния съдийски сигнал на първата част изсипана топка отляво доведе до неразбирателство в отбраната на Ботев и играч на домакините стреля, но над вратата.

След като през първата част домакините владееха топката в по-голям период от игровото време, след почивката възпитаниците на Иван Цветанов контролираха случващото се, като особено в последната четвърт на мача имаха огромно превъзходство. Второто полувреме стартира по най-лошия начин за ботевистите и още в третата минута след почивката допуснаха попадение, при което обаче главният съдия подмина очевиден фаул в атака срещу Васил Пунарджиев и зачете нередовен гол в полза на домакините. В 52-ата минута пловдивчани осъществиха добра атака и Димитър Митков се озова в наказателното поле, но в последния момент се подхлъзна и пропусна.

На няколко пъти съдийската бригада се превръщаше в главно действащо лице, а в огромна част от спорните ситуации ощетеният отбор бяха "канарчетата". В 62-ата минута "канарчетата" намалиха резултата, след като Ерик Смилянов се възползва от грешка в "оранжевата" отбрана и с удар от воле вкара за 1:2. След това попадение ботевистите натикаха домакините в половината им и създадоха няколко добри положения. Момчетата на Иван Цветанов редуваха атаки и по двата фланга, но завършващият пас бе неточен и трудно стигаха до 100% положения.

Такива обаче се откриха в даденото от съдията 3-минутно продължение. В първата минута на добавеното време Рангел Костурски изпълни ъглов удар и Ангел Бастунов засече от воле, но вратарят се намеси добре и спаси. След нови 60 секунди топката бе изсипана в наказателното поле на Литекс, стражът на домакините излезе изключително неразчетено и Димитър Калчев отклони кълбото с глава, но то излезе в аут.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: