"Канарчетата" отлетяха с точка от Стара Загора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (43)
21:52 / 22.08.2015
13267
Отборите на Берое и Ботев не излъчиха победител в Битката за Тракия. Двата тима завършиха наравно 0:0 в среща от 6-ия кръг на А група.

Часове преди началото на сблъсъка в Стара Загора, привържениците на двата отбора си спретнаха меле, при което пострада един привърженик от Пловдив.

Иначе "канарчетата" първи успяха да застрашат своя опонент на мокрия терен под Аязмото. Това се случи след половин час игра, когато Серкан Юсеин отправи тежък удар от границата на наказателното поле, но Благой Макенджиев успя със сетни сили да избие коженото кълбо в корнер. 

Напористата игра на "канарчетата" продължи и в 38-ата минута Даниел Генов тества реакциите на вратаря на беройци, който отново запази вратата си суха.

Реакцията на старазагорци дойде в края на полувремето, когато Георги Божилов нанесе опасен удар, но Виктор Голас демонстрира добър рефлекс и прати топката в ъглов удар.

Георги Андонов пропусна да изведе Берое напред в резултата в 62-ата минута. Нападателят се измъкна от защитата и тръгна сам срещу вратаря, но бе застигнат. Това го принуди да върне назад към Джоман, който пък пусна вдясно за Милисавлевич. Сърбинът опита да шутира с външен фалц, но го стори право в ръцете на Голас.

Последваха силни минути за "жълто-черните" и две феноменални спасявания на Макенджиев. Първо стражът спаси удар с глава от един метър на Александър Колев, а след това отрази и страхотен шут на Милен Гамаков.

Все пак домакините успяха да поразят блестящия в тази среща Виктор Голас в 77-ата минута, но голът на резервата Спас Делев бе отменен заради засада. Бившият играч на Локо центрира от фаул топката дълбоко в наказателното поле, като Елиаш се опита да я атакува, но не я стигна. Въпреки това тупкането заблуди бразилския страж и кълбото се оплете в мрежата. Асистент съдията обаче прецени, че бразилския халф на домакините влияе на играта и отмениха попадението.

В 88-ата минута акробатично изпълнение на Спас Делев можеше да донесе трите точки на заралии, но ударът му мина на сантиметри край гредата.

С поделените точки Берое заема 4-ото място с актив от 10 точки. Ботев е 7-ми с 6 пункта.



Виж коментарите (43)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).