ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
Ботев и Лудогорец откриха Елитната до 17 с равенство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 22.08.2015Коментари (0)4016
Ботев и Лудогорец завършиха 0:0 в мач от първия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 в "Коматево" и бе наблюдаван от около 250 зрители. Двата тима направиха здрав сблъсък, изпълнен с голови положения и здрави влизания. Заключителните минути на срещата се проведоха при изключително тежки метеорологични условия, като над града под тепетата се изля проливен дъжд, който затрудни максимално отборите.

"Жълто-черните" стартираха по-добре и в първите минути владееха инициативата. В 4-ата минута Милен Златков се озова на отлична позиция в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран от защитник в "бяло". С течение на времето гостите поизравниха играта, а след 20-ата минута контролираха случващото се на терена и събитията се развиваха предимно в половината на пловдивчани.

В 20-ата минута атака на разградчани завърши с плътен далечен удар, който бе отразен по великолепен начин от Симеон Симеонов. В 24-ата минута, след продължително нападение на "белите", топката бе центрирана към наказателното поле на Ботев и играч на Лудогорец от няколко метра прати кълбото над вратата. Малко по-късно нов удар към вратата на "жълто-черните" премина в опасна близост над напречната греда. В заключителните минути на първата част играта отново се изравни, а голови положения липсваха.

По подобие на първото полувреме, в първите минути след почивката момчетата на Иван Цветанов играха по-добре и действията се развиваха в половината на Лудогорец. В 43-ата минута главният съдия Николай Йорданов отсъди пресилено нарушение в полза на гостите на метър от наказателното поле на "канарчетата", но последвалият удар бе неточен. В 48-ата минута Здравко Жилов центрира остро от свободен удар, а вратарят на гостите се намеси добре и изби влизащата във вратата топка.

Последваха минути, в които "канарчетата" изпуснаха най-чистите си голови положения. Първо в 50-ата минута Пламен Упинов получи топката и навлезе в наказателното поле, но от отлична позиция центрира лошо. В 52-ата минута "канарчетата" организираха бърза контраатака, при която Здравко Жилов изведе Мартин Татаров очи в очи с вратаря на гостите и нападателят стреля покрай излезлия страж, но кълбото се размина на сантиметри от вратата и излезе в аут.

В 58-ата минута Татаров пак се озова сам срещу стража на "белите" и шутира, вратарят първоначално спаси, но кълбото отново се озова в нападателя и той отправи втори изстрел, който мина покрай вратаря и топката се насочи към вратата, но защитник на Лудогорец от голлинията изби. В ответната атака центриране отдясно към наказателното поле на "жълто-черните" свари неподготвена отбраната на Ботев и футболист на гостите от няколко метра стреля в аут.

Последваха минути, в които срещата се изнерви заради груби влизания на играчи на Лудогорец, в следствие на които няколко футболисти в бяло получиха жълти картони. В 63-ата минута Мартин Татаров извърши нарушение около центъра на терена, за което главният съдия Николай Йорданов показа директен червен картон и остави "жълто-черните" с 10 души. Въпреки, че нарушението бе грубо, то не се отличаваше особено от предходните влизания на играчи на отбора от Разград, но съдията показа различен критерий и изгони нападателя на ботевистите.

След този картон домакините се прибраха и до края на срещата разчитаха на предимно на контраатаки и статични положения. От своя страна, въпреки численото си превъзходство, гостите така и не съумяха да застрашат сериозно вратата на Симеонов. Малко преди края, една от редките в заключителните минути атаки на пловдивчани, бе спряна със спорна засада.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: