ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (28)
"Канарче" с цял мач при нулевото реми на България срещу Италия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:14 / 13.08.2015Коментари (0)4977
©
Националният отбор на България до 19 г. записа нулево равенство срещу състава на Италия до 18 г. в контролна среща, която се игра в град Кастеланета. На трибуните присъстваха малко над 4000 зрители, а срещата бе дебют за селекционера на домакините Роберто Баронио.

Футболистът на Ботев Георги Купенов записа пълни 90 минути в контролата. Другите двама играчи на "канарчетата" - Стамен Бояджиев и Рангел Игнатов, които също бяха повикани от селекционера Светослав Тодоров не взеха участие в проверката.

Първо полувреме

Срещата премина равностойно, като през първата част Италия бе по-близо до гола. В 6-та минута Матарезе бе изведен на добра позиция за стрелба, но вратарят Михайлов се намеси добре. Десетина минути по-късно отново българският страж трябваше да се изявява, този път за да пресече остро центриране на Туминело в наказателното поле. В 35-та минута, домакините бяха близо до гола, след като Симоне Ло Фасо нахлу отляво и стреля по диагонала, но топката срещна страничната греда. До края на полувремето стражът Михайлов изби топката след изпълнение на пряк свободен удар от страна на Дел Иноченти, а Атанасов получи жълт картон за нарушение срещу Матарезе.

Второ полувреме

Още с началото България можеше да поведе в резултата. Александър Георгиев стреля по земя, но топката мина близо до гредата. В 53-та минута, отново Георгиев застраши вратата на домакините, като шутира от пряк свободен удар, но стражът Джакомел спаси. В 67-та минута воле на Йорданов бе спасено от вратаря Джакомел. Малко по-късно Тофанари засече центриране от ъглов удар на Мости, но ударът му мина покрай вратата. В самия край на срещата италианците направиха пропуск, като Безичери стреля в аут след центриране на Коколо. Така срещата завърши при резултат 0-0.

Мачът бе част от подготовката на отбора за европейските квалификации, които ще се състоят през ноември срещу тимовете на Кипър, Полша и Люксембург. Преди старта на европейската кампания през есента, тимът на Светослав Тодоров ще изиграе още три контролни срещи, като и трите ще бъдат домакински. На 02 и 04 септември националите ще спорят с Шотландия, а на 13.10.2015 г. е проверката с Турция.

"Искам да благодаря на футболистите ми за старанието, което показаха. Всички се раздадоха на терена. Само с такива мачове и срещу такива съперници, играчите могат да вървят напред, да трупат опит и самочувствие. Мачът бе равностоен, като двата отбора се опитваха да се надиграват. Ние имахме своите шансове, но вратарят на съперника се представи на ниво. Момчетата се намират в добра спортна форма, което е резултат на добрата работа на колегите в клубовете, които ги подготвят", каза селекционерът на "лъвовете" Светослав Тодоров.

Италия: Дел Фаверо (46-Джакомел), Тофанари (80-Киавакини), Матиоли (57-Волиачо), Маркидза, Джираудо-капитан (80-Коколо), Ди Нолфо (65 -Безичери), Бордин (57-Кастелано), Дел Иноценти (65-Гроси), Матарезе (80-Капристо), Туминело (57-Мазоки), Ло Фасо (65-Мости)

България: Михайлов, Атанасов, Купенов, Керчев, Минков, Ан.Георгиев, Аличков, Краев (86-Иванов), Йорданов, Цвятков (68-Илиев), Ал. Георгиев-капитан (Илиев-90+2).

Стадион: "Комунале ди Кастеланета" - 4012 зрители

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фенклубът на Локо преди дербито с Ботев: Нека подкрепим момчетата! Пловдив е черно-бял!
Седем пловдивчани в състава на България за Лигата на нациите
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: