Полицията в Пловдив въвежда строги мерки за дербито Ботев - Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:09 / 17.07.2015
4070
ОД МВР Пловдив предприема мерки за охрана на обществения ред по време на футболната среща между отборите на "Ботев" и "Левски". 

На 18.07.15 г. от 18.30 часа, на футболен комплекс "Ботев-1912" в областния град ще се проведе среща от І-ви кръг на "А" футболна група между отборите на ПФК "Ботев" - Пловдив и ПФК "Левски" - София. 

В деня на мача - събота, от 13 часа до 21 часа, съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона. 

За времето между 16 часа и 20.30 часа е възможно да бъде въведена реорганизация на движението по Коматевско шосе в участъка между ул. "Бадемите" и ул. "Захаридово". 

При необходимост ще се спира достъпът на моторни превозни средства в квартал "Коматево". Ще бъдат пропускани само превозните средства на масовия градски транспорт и живущите в района, останалите участници в движението ще бъдат насочвани по обходни маршрути. 

Преди, по време и след приключване на футболната среща, полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на Пловдив. 

Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. За да бъде избегнато струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 14.30 часа. 

На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение. 

Припомняме, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни. 

ОДМВР - Пловдив призовава феновете да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).