ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Саидходжа - грешник и герой
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 25.08.2008Коментари (0)2494
© Plovdiv24.bg
Саидходжа се радва заедно със съотборниците си, след като вкара първия гол на Черно Море
Най-добрият нападател на Ботев в момента - Дормушали Саидходжа, за пореден път изригна на терена. Той стана №1 в кръга след двата си гола срещу Черно море.

Съдбата на 23-годишния голаджия обаче е такава, че за него в медиите повече се споменават истории, свързани не с футбола. За първи път България разбра за таланта на Муши, както го наричат феновете на Ботев, през 2005 г., когато в мач от "Б" група той вкара 6 гола на Локомотив (ГО). По този начин юношата на Kанарите счупи 40-годишния клубен рекорд, като преди него пет попадения в един двубой имаше легендата Добри Ненов. Оттук нататък за Саидходжа хората слушаха дори в новинарските емисии на националните телевизии. Най-тежкият период в живота на голмайстора безспорно идва половин година след неговия рекорд - през пролетта на 2006 г. Тогава Муши изчезна мистериозно от тренировка на отбора след двубоя срещу Берое, като едва след 2 дни стана ясно, че той се намира в следствения арест. Пловдивските магистрати бяха присъдили постоянна мярка за задържане на нападателя заради това, че той и баща му Сафет са участвали в сбиване в дискотека в Асеновград. Оказа се, че в екшъна е пострадал полицай. По-късно се разбра, че Саидходжа е защитил баща си в кръчмарската свада. Така или иначе, той престоя в килията почти 2 месеца, като през това време единствените му тренировки бяха да рита топка от тенис в стената. Топката му бе подарена от неговия първи треньор в Ботев - Митко Джоров, който и до днес е в приятелски отношения с таланта и често му дава съвети.

В началото на тази година Дормушали също влезе в хрониките, след като спаси от измръзване 30-ина души, намиращи се в закъсал в снежните преспи автобус. Дормушали спира със собствения си джип и изтегля рейса. За геройството му нямаше да се разбере, ако лично кметът на село Богомилово не се бе похвалил пред медиите, че едно 22-годишно момче се оказало на точното място в точния момент.

Иначе талантливият играч наистина е кротък човек и в досегашната си кариера няма нито един червен картон. Престоят в родния Ботев обаче невинаги е безпроблемен, тъй като е имало моменти, в които феновете са го освирквали заради слабата му игра. Миналия сезон например не бе сред успешните за Саидходжа, но въпреки това треньорът Тенчо Тенев постоянно го налагаше в състава.

В досегашната си кариера Муши има един престой в чужбина. Игра под наем в датския Рандерс заедно с Тодор Янчев. Преди този трансфер Саидходжа беше близо до подписване на договор с шведския Хелзинкборг, но нещата се провалиха въпреки десетдневния му лагер с отбора в ЮАР. Това лято пък оферта за Дормушали изпрати турският Денизлиспор, но отново не се стигна до сделка. Договорът на нападателя с Ботев изтича през лятото на 2009 г. и той все още отказва да подпише нов контракт. Това може да създаде сериозни проблеми на футболиста, като се има предвид каква е практиката в Ботев с играчи, които нямат желание да подпишат нови договори.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев събраха 12 000 лева за лечението на Георги
Колев се завърна в Ботев, но няма право да играе до края на сезона
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Ботев и още четири клуба поискаха голяма промяна, но тя не се прие! Нов формат влиза в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: