Пловдив посреща Стронгмен Шампионската лига и най-силните мъже на планетата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:03 / 10.06.2015
4876
20 юни, събота, от 17,00 ч. площад Централен в Града под Тепетата ще стане свидетел на невиждано за България зрелище! Благодарение на организаторите от Фондация "Славна България" с председател Огнян Кръстев, MUSKULI.COM и любезното съдействие на Община Пловдив, българските любители на SCL и "World`s Strongest Man" за пръв път ще видят на живо елитът на световния Стронгмен.

В Пловдив пристига актуалната мегазвезда на силовия многобой - Хафтьор Юлиус Бьорнсон - вицешампионът от 2014 World's Strongest Man, победителят от 4 старта на SCL за 2014 г. и първия старт за 2015 г. в Норвегия, известен на любителите на GAME OF THRONES като Грегор Клегейн-"Планината" от световноизвестния сериал.

За състезанието пристига и шампионът на SCL за 2013 г., победител в 4 старта на SCL за 2014 г., както и във 2-ия старт за 2015 г. в Германия, Кшищоф Радзиковски от Полша, както и сръбската Стронгмен-легенда Ервин Катона - Шампион на SCL за 2011 г. и бронзов медалист на Стронгмен Шампионската лига през 2013 и 2014 г.

В сблъсък с тази славна компания, в спор за титлата ще излезе най-прославеният строгмен на България - 7-кратният световен рекордьор в силовия многобой и вписан в Книгата на рекордите "Гинес" като Най-силния мъж на планетата през 2010 г. (след като заедно с още 8 души успя да издърпа 195-тонен самолет в Сибир, б. ред.) Стоян Тодорчев.

Силният стартов лист ще включва общо 7 топ-състезатели от чужбина и 3-ма от най-силните мъже на България, като сред тях личат още имената на Най-силният мъж на Словения Матяз Белшак, Най-силният мъж на Босна и Херцеговина Адин Арнаут, Най-силният мъж на Холандия за 2010 г. Симон Сюлейман, както и българските стронгмени Велизар Митов и Мариян Димитров, добре известни на почитателите на силовия трибой и силовия многобой у нас.

Хилядите зрители на площад "Централен" ще станат свидетели на яростна битка в 6 от най-популярните стронгмен-дисциплини - "Логлифт", "Фермерска разходка", "Мъртва тяга с кола и задържане за хват", "Камъните на Атлас", "Кръгът на Конан" и "Кобилица". Състезанието ще има и сериозно медийно отразяване, като ще се излъчи по БТВ Екшън, Ринг ТВ и Евроспорт.

"Планината" и компания ще отседнат в Парк Хотел Пловдив, а за добрата им форма ще се грижат майстор-готвачите на ресторант "Мундо" и ресторант-градина "Чановете". Разхлаждането на стронгмен-исполините ще осигурят напитките на Party Club, а пловдивската арена на титаничния сблъсък ще бъде изградена от експертите в монтажа на машини и метални съоръжения от Феромонт България ЕООД. Безопасността на атлетите и гостите на събитието пък ще бъде осигурена от професионалните охранители на Алфа СОТ.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).